Sharon
Sharon Love & Life 7 nov 2018

Dit gebeurt er met je gezicht als je een wijndrinker bent

In deze fase van je leven gaan er best wat wijntjes doorheen, maar aan de effecten ervan denken? No thanks! Natuurgeneeskundige en huidspecialist Nigma Talib besloot haar kennis hierover te delen.

Of we hier blij van worden is het tweede. Volgens Talib kan het regelmatig drinken van wijn leiden tot zichtbare lijnen en roodheid rondom de ogen, hangende oogleden, vergrote poriën, een vochtarme huid met lijnen over de wangen, rode wangen en neus en diepe lijnen van je mond naar je neus. Dat ziet dus zo uit:

Door de uitdrogende werking van alcohol kunnen lijnen namelijk een stuk beter zichtbaar worden. Het hoge suikergehalte bij vele wijnen zorgt ervoor dat het eiwitcollageen wordt aangetast waardoor poriën groter worden en oogleden gaan hangen.

Alcohol stopt ook het enzym dat gebruikt wordt om huidvernietigende ontstekingsprocessen te bestrijden, wat betekent dat bij het regelmatig drinken van wijn je wangen en neus roder kunnen worden. Ook kunnen de gevoelige haarvaten van de wangen en neus verwijden waardoor er meer bloed naar de oppervlakte van de huid trekt. Als dit vaak gebeurt kan dit een permanent rode kleur geven. On a positive note: dit is gelukkig alleen het geval wanneer je bijna dagelijks wijn nuttigt.

Talib’s advies? Neem drie weken lang een break van alcohol en blijf daarna voor 80% van de tijd van alcohol af. Ook adviseert ze wijnen die lager in suiker zijn, zoals sauvignon blanc, pinot grigio, merlot of pinot noir.

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er met je gezicht als je een wijndrinker bent
Sluiten