Josca
Josca Love & Life 14 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Dít gebeurt er met je hersenen als je een orgasme hebt

Een groep wetenschappers van Rutgers University vroeg voor dit onderzoek een aantal vrouwen om zichzelf te bevredigen terwijl ze zich in een MRI-scanner bevonden. Klinkt niet erg sexy, maar oké: the things we do for science.

Het hoofd van het onderzoek, Barry Komisaruk, vertelt dat dit onderzoek het eerste echte bewijs geeft waar orgasmes plaatsvinden in de hersenen bij vrouwen. Dit is namelijk niet de plek die wetenschappers eerder in gedachten hadden. Men ging er namelijk vanuit dat orgasmes je hersenen bereiken via je ruggengraat, maar het legt deze afstand eigenlijk af door de zogeheten ‘nervus vagus’, een hersenzenuw die helemaal doorloopt tot je bekken. Maar hoe ziet een orgasme er dan eigenlijk uit in de hersenen?

Dit is je brein in ruststand…

…en zo ziet het eruit als je een orgasme hebt!

Ter illustratie: dit filmpje geeft de ontwikkelingen weer die plaatsvinden in je hersenen tijdens een orgasme met bewegende beelden. Weten we dat ook weer.

Oef! Had je dit verwacht? Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt geen orgasme tijdens seks:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dít gebeurt er met je hersenen als je een orgasme hebt
Sluiten