Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de populairste kerstfilm in Nederland (+ Pathé Thuis winactie)

De liefde voor kerstfilms wordt bij Nederlanders niet onder stoelen of banken gestoken. Recent onderzoek* van Pathé Thuis onthult dat maar liefst een op de vijf Nederlanders kerstfilms het allerleukste genre vindt. Meer dan een derde van Nederland bingewatcht met kerst niet één maar zelfs meerdere kerstfilms achter elkaar! En de absolute kerstfavoriet? Het zal je misschien niet verbazen: Home Alone.

Nostalgie doet het goed

In een onderzoek van Pathé Thuis naar nostalgie, films en kerst, gaf meer dan 70% van de ondervraagden aan dat hun meest nostalgische film sterke emoties van vroeger oproept. Het zijn vooral de hartverwarmende herinneringen aan de eerste keer kijken van de film die de ervaring echt het toppunt van nostalgie maken.

Meest populaire kerstfilms in Nederland is..

Tijdens de feestdagen komt nostalgie pas echt tot leven. We kijken met geliefden terug op het afgelopen jaar en omringen ons met zaken waar we blij van worden. Films zijn hier een belangrijk onderdeel van: veel Nederlanders (70%) geven aan in de kerstperiode meerdere (kerst)films achter elkaar te kijken.

Op het gebied van meest geliefde kerstfilms kwam er onder alle leeftijdsgroepen één grote winnaar uit: Home Alone. De film rondom de 8-jarige Kevin, die per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst en twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moet houden, blijft voor het merendeel van Nederland dé ultieme kersttitel. Ook Love Actually, The Grinch en films over Scrooge werden veel vermeld als kerstfavorieten.

Winactie Pathé Thuis

Wil jij in de kerstvakantie lekker films kijken via Pathé Thuis? Dat kan! Wij geven namelijk 10 codes weg, waarmee jij een gratis film kunt uitzieken en kijken. Misschien wil je je vriend eindelijk onderdompelen in de wereld van Barbie? Of moet jij toch echt geloven aan Oppenheimer?
Doe mee via Instagram door de post te liken en te taggen met wie jij deze film wil gaan kijken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.