Josca
Josca Beauty 25 apr 2016

Dít is dus waarom je wenkbrauwen niet gelijk zijn

Hoe komt dit eigenlijk? Waarom besluit je ene wenkbrauw om dwars te zijn en je humeur te verpesten? Eigenlijk is het verhaal erachter hartstikke logisch.

Het is misschien wel zo natuurlijk dat je wenkbrauwen niet gelijk zijn, maar desalniettemin kan het voor de perfectionisten onder ons een storende factor zijn. Expert Tonya Crooks, die onder andere de wenkbrauwen van Megan Fox, Eva Mendes en Fergie verzorgde, weet precies waar het aan ligt. Elke wenkbrauw kan namelijk op een andere manier bewegen door onderliggende spieren, wat je hoogstwaarschijnlijk zelf ook weet. Dit kan beïnvloed worden door je slaapgedrag; hierbij maakt het onder andere uit op welke kant van je gezicht je slaapt, waardoor je spieren aan die kant zwakker kunnen worden. Een andere invloed die hier een rol in speelt, is uiteraard hoe je mimiek van nature is.

Deze beweringen zijn in de praktijk ook naar voren gekomen als waar. Veel mensen verliezen wat elasticiteit in spieren van hun gezicht aan één kant, omdat ze vaak op het desbetreffende deel slapen. Dit zorgt er tevens voor dat de boog in de wenkbrauw op die plek wat platter of minder scherp wordt. Hiernaast hebben mensen die hun wenkbrauwen goed kunnen bewegen vaak maar een wenkbrauw waar ze daadwerkelijk veel controle over bezitten. Dit zijn de meest elastische spieren; vaak ook de wenkbrauw waar minder op geslapen wordt.

Wil je weten hoe je die wenkbrauwen van jou een beetje gelijk krijgt én ze wat extra volume geeft? Met dit trucje fake je gemakkelijk vollere wenkbrauwen:

Reageer op artikel:
Dít is dus waarom je wenkbrauwen niet gelijk zijn
Sluiten