Renée
Renée Love & Life 29 okt 2017

Dit zwembad is 1.000 meter lang en daar wil je nú in liggen

Hoewel het niet nieuw is, blijft het een plaatje om naar te kijken en al helemaal met deze koude temperaturen: het op één na grootste zwembad ter wereld, in Chili. Het zwembad is met z’n kilometer lengte (!) groter dan je ooit had kunnen denken en is constant verwarmd met een temperatuur van 26 graden Celsius.

De exacte lengte van het zwembad is 1.013 meter, het heeft een totale oppervlakte van 80.000 vierkante meter en er gaat zo’n 250.000.000 liter water in. Dat komt dan uiteraard ook niet zomaar uit de kraan, maar uit de Stille Oceaan waar het naast ligt, waarna het gefilterd en behandeld wordt. Het exacte prijskaartje is niet bekend, maar het jaarlijkse onderhoud alleen is al goed voor zo’n €3 tot €4 miljoen. De constructie duurde maar liefst 5 jaar. Het resort waar je het zwembad kunt vinden heet San Alfonso del Mar; mocht je het ook op je bucket list willen zetten.

De recordhouder van grootste zwembad ter wereld is inmiddels het Citystars Sharm El Sheikh, met een zwembadlagune van bijna 10 hectare.

Reageer op artikel:
Dit zwembad is 1.000 meter lang en daar wil je nú in liggen
Sluiten