Renée
Renée Beauty 14/04/2018

Dit is serieus het geheim voor een jongere huid – begin er dus nu mee

Je hebt het al vaker gehoord, je weet dat je het zou moeten doen en toch doe je het niet. Nee, klik niet direct weg, but hear us out. SPF in je dagelijkse routine kan een enorm verschil maken en de cijfers uit onderstaand onderzoek liegen er écht niet om.

Het gebruiken van een crème met SPF kan niet alleen voor een twee keer jongere huid zorgen op latere leeftijd, maar heeft zelfs méér invloed dan dingen als je dieet, stress of goede genen.

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Procter & Gamble en DNA-tester 23andMe, werd een analyse gedaan van 150.000 blanke vrouwen. Van deze groep vertelden 10.839 dames (veelal 60+) dat ze vaak te horen kregen dat hun huid er minimaal tien jaar jonger uitzag dan hun biologische leeftijd. En ja, je raadt het al: een opvallend groot percentage van deze groep draagt 75% van de tijd een crème met SPF.

skin-nsmbl

Een routine zo simpel als het gebruik van de juiste producten, vergroot de kans met 48% om mooier oud te worden. Bij vrouwen die dit ten minste 90% van de tijd doen, wordt die kans zelfs met 78% vergroot.

Volgens The Times UK, die het onderzoek deelde, heeft slechts zo’n 10% van alle vrouwen een huid die biologisch gezien jonger is dan hun echte leeftijd. Sommige vrouwen hebben op een bejaarde leeftijd zelfs bijna dezelfde genen-activiteit als tijdens hun jongere jaren. De exacte reden hierachter is echter moeilijk te achterhalen.

Gelukkig weten we nu wél dat je gemiddeld gezien meer baat bij SPF hebt dan je genen, dus bovenstaande herhaling van wat al vaker gezegd is, mag wel eens nagestreefd worden. Tenzij je wel liever wat sneller veroudert, natuurlijk. De uiteindelijke keuze maak je zelf.

De resultaten moeten nog worden reviewed, maar zullen worden gepresenteerd tijdes de jaarlijkse American Academy of Dermatology meeting in Florida in maart.

The Times UK

Reageer op artikel:
Dit is serieus het geheim voor een jongere huid – begin er dus nu mee
Sluiten