Dit is waarom een zachtgekookt ei beter is dan een hardgekookt ei

Renée 6 nov 2017 Food

Een eitje bij het ontbijt, de lunch of brunch vinden we ontzettend lekker – hoe je het ook klaarmaakt. Ben jij fan van zachtgekookte eitjes? Dan hebben we goed nieuws voor je, want dit blijkt de gezondste manier om je ei te eten.

Waar dit door komt? Door het stofje lecithine. Dit is van nature aanwezig in eieren en heeft vetafbrekende eigenschappen. Zo zorgt lecithine ervoor dat vet uit opslag wordt omgezet in energie en op die manier je lichaam verlaat. Kook je een ei te lang, dan dood je de lecithine en verdwijnen deze eigenschappen.

Ook beter voor je cholesterol

Daarnaast vergroot het koken van eieren het risico op atherosclerose (door een vergrote oxidatie van het cholesterol in de eierdooier) waardoor het korter koken van een ei ook beter is voor de gezondheid. Salmonellabesmetting van binnenuit is zo zeldzaam, dat dit geen sterke reden is om om bijvoorbeeld alleen hardgekookte eieren te eten Eggs Benedict, anyone?

eggs benedict

Reageer op artikel:
Dit is waarom een zachtgekookt ei beter is dan een hardgekookt ei
Sluiten