Sharon
Sharon Beauty 24 dec 2015

Dit is waarom je beter niet met nat haar naar bed kunt gaan

Hoofdpijn
Ooit met nat haar gaan slapen en ‘s nachts wakker geworden met hoofdpijn? Daar is een verklaring voor! Tijdens de eerste fases van je slaap verlaagt je lichaamstemperatuur namelijk om zich aan te passen aan de temperatuur van je omgeving. Tijdens de REM-fase neemt je lichaamstemperatuur weer toe, maar door je natte haar kan de temperatuur van je hoofd zich niet aanpassen. Hierdoor kun je ‘s nachts dus wakker worden met hoofdpijn.

Infecties
Kussens zijn eigenlijk al de perfecte plek voor bacteriën: niet alleen zweet, maar ook dode huidcellen en natuurlijke huidoliën blijven hierop achter. Door ook nog eens met nat haar te gaan slapen wordt ook je kussen nat en is het de perfecte basis voor het ontstaan van infecties. Helemaal niet zo’n lekker idee dus.

Gespleten haarpunten
Dit feitje klinkt voor veel mensen waarschijnlijk al wat bekender: nat haar is veel gevoeliger voor het krijgen van gespleten haarpunten. Vandaar is het dus niet zo’n goed idee om er ook nog eens mee te gaan slapen. Je wrijft dan ook nog eens met je natte haar tegen je kussen, waardoor je haar nog meer beschadigd raakt. Volgende keer dus niet meer met nat haar naar bed!

Heb je toch gespleten haarpunten opgelopen? Deze twaalf dingen kun je ertegen doen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je beter niet met nat haar naar bed kunt gaan
Sluiten