Josca
Josca Food 28 apr 2018

Dit is waarom je die knoflookwalm niet wegkrijgt door je tanden te poetsen

Je weet inmiddels wel dat zelfs een flinke poetsbeurt of een stuk of tien kauwgompjes de onaangename geur niet uit je mond zullen verdrijven. Blijkbaar heeft dit allemaal te maken met de manier waarop knoflook verteerd wordt.

Als je knoflook eet, komt er een soort enzym vrij dat allylmethylsulfide heet. Dit enzym heeft een hele sterke geur omdat het zwavelzuur bevat, en het blijft soms tot wel 24 uur hangen. Het gas dat uit het enzym voortkomt, wordt namelijk deels opgenomen in het bloed, waarna het naar de longen wordt vervoerd en het zich daar uiteindelijk ‘loslaat’. Het is dus geen wonder dat het niet werkt om je tanden te poetsen: het enzym zit immers nog in je longen.

Kun je hier eigenlijk wel iets tegen doen? Je zou citroensap kunnen proberen, aangezien dat de enzymen gedeeltelijk neutraliseert. Hetzelfde geldt voor kauwgum met citroensmaak of een glas water met citroen. Het eten van een appel vermindert de geur ook! Tenzij je zin hebt om te wachten tot alles compleet je lichaam verlaten heeft, is er geen andere manier om je knoflookadem de wereld uit te bannen.

Knoflook is verder heel lief hoor, maar de geur blijft overal aan hangen. Dit is hoe je knoflook pelt zonder dat je handen ernaar gaan ruiken:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je die knoflookwalm niet wegkrijgt door je tanden te poetsen
Sluiten