Bente De Bruin
Bente De Bruin Food 17 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom je een komkommer moet pletten voordat je ‘m eet

Komkommer is favoriet in heel veel salades vanwege de frisse, ietwat zoete smaak. En, let’s be honest, ook als snelle snack. Om nog meer uit de smaak van komkommer te halen hebben we nu een hele goede tip: je moet de komkommer pletten.

Dit trucje wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, omdat ene geplette komkommer veel meer smaak afgeeft én opneemt. Zo haal je het beste uit de dressing en kruiden die je toevoegt.

Komkommer pletten

Hoe je de komkommer plet? Hetzelfde als met knoflook. Leg een groot mes plat op de komkommer en duw hier voorzichtig op. Pas na het pletten (een beetje volstaat al, de komkommer hoeft niet onherkenbaar te worden) snijd je de komkommer in kleinere stukjes.

Nog meer smaak eruit halen? Doe de stukjes vervolgens in een grote schaal en strooi er een klein beetje zout over. Zet dit even (het liefst een half uurtje) in de koelkast. Het zout haalt de smaak niet enkel nog meer naar boven, maar zorgt ook voor een nog frisser kleurtje en het maakt de komkommer minder hard.

Vervolgens kun je de komkommer combineren met een heleboel smaken voor een smakelijke salade. Voeg bijvoorbeeld wat knoflook, azijn, pittige olie en/of rode peper toe. Vergeet ook niet: hoe kleiner de komkommer, des te meer smaak!

Recepten met komkommer

Reageer op artikel:
Dit is waarom je een komkommer moet pletten voordat je ‘m eet
Sluiten