Josca
Josca Health 27/07/2016

Dit is waarom je ongesteldheid gelijk loopt met die van je vriendinnen

Je hebt het vast weleens meegemaakt dat je tegelijk ongesteld werd met je moeder of je vriendinnen. Ook al is er wetenschappelijk geen expliciet bewijs voor, zijn we er vrij zeker van dat het tóch gebeurt. Maar waarom?

Niet iedereen heeft last van dit verschijnsel, maar er bestaat toch een mogelijke verklaring. Dit heeft te maken met onze voorouders en prehistorische gewoonten. De meest recente theorie die hierover is verschenen, suggereert dat vrouwen tegelijkertijd ongesteld worden zodat ze op hetzelfde moment vruchtbaar zijn, wat terug kan linken naar het feit dat we vroeger in groepen leefden.

Wow, oké. Ergens klinkt het nog logisch ook. Het onderzoek beschrijft dat de vrouwtjes in het dierenrijk allemaal tegelijk vruchtbaar zouden zijn zodat er niet slechts één is die gebruikt kan worden voor het nageslacht door het dominante mannetje. Op deze manier kan het mannetje meerdere vrouwtjes zwanger maken en zal hij ze ook allemaal beschermen. In het geval dat er maar één vrouwtje zwanger is, wordt deze de focus en zullen andere vrouwtjes sneller aangevallen worden.

Uiteraard is dit maar een theorie en is er geen daadwerkelijk bewijs dat het ook voor ons geldt. Maar goed, als alle vrouwen in je familie en vriendengroep tegelijk ongesteld zijn, kunnen jullie in ieder geval tegen elkaar klagen hoe naar het is, toch?

11 fases waar we allemaal doorheen gaan als we ongesteld zijn

Her

Reageer op artikel:
Dit is waarom je ongesteldheid gelijk loopt met die van je vriendinnen
Sluiten