Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 14 okt 2017

Dit is waarom samenwonen met je beste vriendin ook nadelen heeft

Maar hoewel dit misschien een heleboel huisgenotentroubles voorkomt, is onder één dak wonen met je BFF ook niet altijd alleen maar rainbows and unicorns. Dus denkt voordat je dat contract tekent even heel goed na of jullie vriendschap deze uitdagingen wel aan kan.

Je leert elkaar op een andere manier kennen (inclusief rare/vieze/vervelende gewoonten)

Als je samenwoont zie je écht alles van elkaar; je ochtendhumeur kun je niet meer verstoppen en ook als je een keer nét iets te aangeschoten thuiskomt dan zal dat niet onopgemerkt blijven. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan jullie vriendschap die dieper is dan voorheen. Maar dat betekent ook dat jullie met elkaars gewoontes moeten dealen. Van tevoren weet je namelijk niet of iemand zijn afgeknipte teennagels wel netjes opruimt of dat iemand ‘s ochtends eerst vijftien keer op snooze drukt ‘s. Als je gaat samenwonen dat moet je leren om óók elkaars minder leuke kanten te accepteren.

Samenwonen betekent twee keer zoveel kleren (maar sharing is niet altijd caring)

Als je allebei ongeveer dezelfde maat en stijl hebt, dan hebben jullie twee keer zoveel om uit te kiezen. Bovendien is er altijd iemand in de buurt om advies te geven bij een potentiële kledingcrisis. Maar hoe leuk het ook is om een mini modeshow te houden in jullie woonkamer, er komt een moment dat je favoriete top in de wasmachine zit als hem aan wil of dat je nieuwe ketting beschadigd terug komt. Zorg er voor dat jullie van tevoren afspraken maken over het lenen van elkaars spullen en geef het op tijd aan als je het ergens niet helemaal mee eens bent.

Er is altijd iemand in de buurt (maar daardoor zijn ruzies duizend keer ongemakkelijker)

Als je thuiskomt dan spreken jullie altijd even de dag door, jullie kunnen het urenlang hebben over gênante stapverhalen en blijven soms tot 3 uur ‘s nachts op om over de toekomst te fantaseren. Jij kent al haar vrienden en zij die van jou, dus er is niemand die je zo goed begrijpt als zij. Maar hoewel jullie zo close zijn, zullen er gegarandeerd ook ruzies plaatsvinden. Je anders zo gezellige thuishaven verandert in een echte warzone, waarbij zelfs de keuken een potentiële boobytrap is. Maar wanneer je het weer goed willen maken, dan hoeven jullie in ieder geval niet ver.

Jullie brengen nóg meer tijd met elkaar door (waardoor het soms moeilijk is om alone time te vinden)

Er is niets leuker dan samen naar jullie favoriete series te kijken, te roddelen over je vreselijke baas of samen op te tutten voor een avondje uit. Maar het kan zijn dat tijd voor jezelf er hierdoor bij in schiet of dat ze het niet zo goed oppakt als je een keer met andere vriendinnen iets gepland hebt. Probeer daarom op tijd je grenzen aan te geven, zodat je niet teveel op elkaars lip zit.

De meest saaie huishoudelijke taakjes worden ineens een stuk leuker om te doen (maar bepalen wie wat doet kan voor frictie zorgen)

Je hebt nu iemand om samen de boodschappen mee te doen, te stofzuigen en alle andere anders saaie klusjes die moeten gebeuren. Maar als jullie niet op één lijn zitten over hoe of hoe vaak iets gedaan moet worden, dan kan dit voor spanning zorgen. Misschien erger jij je aan het feit dat ze haar vuilniszakken te lang laat staan en vindt zij dat je je afwas meteen moet afwassen. Net zoals gewone huisgenoten zullen jullie dus ook afspraken moeten maken over het schoonhouden van jullie appartement. Want als jullie dat kunnen, dan kan jullie vriendschap alles aan.

Maar als je nog steeds het allerliefst met je BFF wil samenwonen ondanks alle slingerende sokken, onafgewassen borden en de occasional slapeloze nacht, dan weet je zeker dat je de goede keuze hebt gemaakt. Want samenwonen met je favoriete persoon op aarde is natuurlijk gewoon het allerleukste wat er is! Maar mocht je haar nu echt even kunnen vermoorden, probeer dan eerst één van deze geniale briefjes.

Maar zo kan het ook: 6 redenen waarom met een roomie wonen leuker is dan in je uppie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom samenwonen met je beste vriendin ook nadelen heeft
Sluiten