Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 1 dec 2015

Dit is wat er gebeurt als je iedere dag avocado eet

1. De kans op hart- en vaatziekten wordt kleiner
Vanwege zijn lage gehalte verzadigde vetten en hoge gehalte onverzadigde vetten helpt de avocado LDL-cholesterol te verlagen, HDL-cholesterol in stand te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Daarnaast bevatten avocado’s ook een combinatie van voedingsstoffen en anti-oxidanten die de bloedstroom vergemakkelijken en ontstekingen helpen voorkomen.

2. Je verliest gemakkelijker gewicht
De avocado staat bekend als een relatief vette vrucht, maar toch is het een goed ingrediënt voor iedereen die gewicht wil verliezen. De vrucht zit namelijk boordevol met vezels, waardoor je snel een vol gevoel hebt. Mensen die veel avocado eten hebben over het algemeen een smallere taille en een lager BMI. Volgens onderzoek is het daarnaast gezonder om een dieet te volgen dat meer van het plantaardige vet MUFA bevat, dan een dieet met een laag vetgehalte om af te vallen.

3. Je vermindert je kans op kanker
Mensen die dagelijks avocado eten krijgen veel fytochemicaliën binnen, die kanker helpen voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat de vrucht proteïnes bevat die de kans op mondkanker, borstkanker en prostaatkanker verminderen. Ook blijkt dat avocado’s een bepaalde stof bevatten die een positief effect heeft op de behandeling van leukemie.

4. Je wordt mooier oud
Naast alle gezondheidsvoordelen die het eten van avocado met zich meebrengt, beschermt de vrucht ons ook tegen ouderdom. De samenstelling remt het verouderingsproces af en voorkomt zichtproblemen. Daarnaast fungeren deze stoffen ook nog eens als een buffer tegen UV schade, waardoor je huid soepel en gezond blijft.

Maar voordat je van plan bent om de supermarkt te plunderen, teveel avocado is natuurlijk ook niet goed. Mensen met een voedselovergevoeligheid zouden een allergische reactie kunnen krijgen van het eten van avocado. In avocado’s zit namelijk het eiwit allergeen, dat bij mensen die daar gevoelig voor zijn een allergische reactie kan veroorzaken. Door herhaaldelijk contact met de vrucht zou je hier een allergie tegen kunnen ontwikkelen.

Inspiratie nodig? Dit zijn de 20 lekkerste recepten met avocado:

Reageer op artikel:
Dit is wat er gebeurt als je iedere dag avocado eet
Sluiten