Josca
Josca Beauty 16 mei 2016

Dít is wat er gebeurt met je haar als je mindert met conditioner

Wat kan er bijvoorbeeld gebeuren als je een tijdje geen conditioner meer gebruikt of er mee mindert?

1. Je haar wordt minder snel vet.
Dit is zeker een groot voordeel. Je haren zullen wellicht niet meer zo zacht aanvoelen, maar het wordt ook niet vet binnen no-time. Zo hoef je ook niet meer zo vaak je haren te wassen.

2. Je haar zal sneller in de knoop raken.
Dit is een nadeel waar je genoegen mee moet nemen, maar er is wél een oplossing voor. Gebruik in plaats van conditioner een haarolie. Dit breng je aan in vochtig haar (het onderste gedeelte) en vaak trekt het al snel in. Kam daarna de onderkant van je haar, waarbij je langzaamaan naar boven werkt. Op deze manier moeten de klitten er gauw uit zijn.

3. Je haar kan lichter aanvoelen.
Je haar voelt waarschijnlijk nooit zo zacht aan als eerder, maar waarschijnlijk wel lichter. Conditioner zorgt ervoor dat je haar platter gaat liggen en glad wordt. Na een tijdje kan dit zich opbouwen op je haar, wat het zwaarder maakt. Om dit te voorkomen kun je stoppen met het gebruiken van conditioner of er simpelweg mee minderen en het niet elke wasbeurt gebruiken. En als je het gebruikt, focus dan op de punten van je haar.

4. Je haar kan meer glans krijgen.
Het klinkt misschien onlogisch dat conditioner je haren doffer kan maken, maar door de eerder genoemde ‘opbouw’ op je haar is dit toch zo. Door minder conditioner te gebruiken blijft er minder achter op je haar, wat het glanzender maakt.

Heb je vaak last van gespleten haarpunten? Deze 12 dingen kun je doen om het tegen te gaan:

Reageer op artikel:
Dít is wat er gebeurt met je haar als je mindert met conditioner
Sluiten