Josca
Josca Love & Life 9 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je geen seks meer hebt

Natuurlijk merk je dit alles niet meteen op dag één, maar na een paar weekjes van een seksloos bestaan bestaat er een zeer grote kans dat je dit ook aan je fysieke en emotionele gezondheid zult gaan merken.

1. Je voelt juist steeds minder de drang om seks te hebben.
Ook al zal je het eerst heel erg missen, na een tijdje verdwijnt de drang om veel seks te hebben en heb je er waarschijnlijk minder behoefte aan. Dat zal misschien abnormaal voelen, maar deze reactie van je lichaam is totaal niet vreemd.

2. Je raakt echter wel sneller gestrest.
Misschien wist je al dat seks een perfect middel is tegen stress, vanwege de hormonen die vrijkomen en je een goed gevoel geven. Er zijn zelfs onderzoeken die bewijzen dat meer seks je gemakkelijker door een stressvolle periode helpt. Grote kans dat je wat meer prikkelig bent zonder seks.

3. Je wordt mogelijk onzekerder.
Het kan zijn dat je jezelf minder mooi gaat vinden, minder aantrekkelijk of je stemming negatief beïnvloed raakt. Natuurlijk komt dit onder andere door het mogelijk missen van complimentjes van je (eerdere) sekspartner en de bevestiging dat hij of zij je prachtig en sexy vindt. Daarnaast is – raar maar waar – bewezen dat sperma als antidepressivum kan dienen.

4. Het kan zijn dat je minder snel opgewonden raakt.
Uiteraard is dit voor iedereen anders en mis je seks zo dat je er wél sneller opgewonden van raakt, maar het kan ook zeker andersom gelden. Mannen kunnen zelfs problemen ondervinden met hun geslachtsdeel, zoals voortijdige zaadlozing. Dat een man niet zonder seks zou kunnen, is in sommige gevallen dus niet volledig onwaar.

5. Je vaginale wanden verslappen.
Jep, seks is juist een goede work-out voor je vagina. Er zijn echter ook andere manieren om deze te trainen, al is het de vraag nog of je dit wel wíl uitproberen.

6. Je dromen kunnen veranderen.
Misschien krijg je wel andere, heftigere seksuele fantasieën of dromen en kan dit zelfs leiden tot een orgasme in je slaap. Dat zal natuurlijk nooit zo goed zijn als echte seks, maar toch.

7. Je raakt sneller ziek.
Je immuunsysteem gaat er daadwerkelijk op achteruit wanneer je geen seks hebt. Hierdoor kan het best zo zijn dat je vaker een griepje oploopt of sneller verkouden wordt. Meer seks hebben is dus absoluut een goede, en zeer zeker niet vervelende, remedie.

8. Je voelt je mogelijk meer gedistantieerd van je partner.
Als je nog samen bent met je partner en jullie een tijd geen seks hebben gehad door welke persoonlijke redenen dan ook, kan dit je onzeker laten voelen over jezelf en jullie relatie. Een gezond seksleven is ook héél belangrijk voor je relatie, om de nodige verbondenheid te voelen. Ook kan het betekenen dat jullie misschien toch niet de juiste voor elkaar zijn.

9. Bij mannen wordt de kans op prostaatkanker groter.
Dit feitje gaat verder dan het achteruitgaan van je immuunsysteem alleen. Als een man een behoorlijke tijd geen seks heeft, kan de kans op prostaatkanker stijgen. An orgasm a day does keep the doctor away.

10. En het meest logische, maar positieve gevolg: je kans op een SOA is vrijwel afwezig.
Om maar even te eindigen met een positief puntje: je zal logischerwijs minder snel een SOA krijgen op het moment dat je een poos geen seks hebt. De meeste SOA’s loop je op binnen 24 uur na de seks, dus ja, voor een infectie ná deze periode moet je best wel wat moeite doen.

Dit zijn blijkbaar de 6 dingen die hij hoopt dat je zult doen tijdens jullie eerste keer seks:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je geen seks meer hebt
Sluiten