Renée
Renée Health 4 mrt 2016

Dit meisje ging van anorexia-patiënt van 25 kg naar mogelijke ‘Miss England’

Chloe werd ondanks haar compleet normale lichaam vanaf 7-jarige gepest en dik genoemd, waarna ze het meisje ‘Ana’ verzon die haar vertelde dat ze inderdaad dik was en flink moest afvallen. Chloe werd alleen maar meer gepest en Ana bleek uiteindelijk haar enige vriendin te zijn – ook al bestond zij enkel in haar hoofd. Op 8-jarige leeftijd besloot ze weer normaal te gaan eten omdat ze zich constant moe voelde, maar toen ze de puberteit bereikte op 13-jarige leeftijd kwam Ana terug.

In de jaren hierop volgden vele gezondheidsproblemen (van ademhalingsproblemen tot hallucinaties en zelfs een hartaanval) en bereikte ze een gewicht van slechts 25 kg, waarbij ze vrijwel niets at, laxeermiddelen nam en ook nog eens tweeënhalf uur per dag sportte om nog dunner te worden. Haar dieet bestond uit komkommer, slabladeren, suikervrije cola en groene thee.

Chloe: “I was seven when eight girls cornered me in the toilets and called me fat. Crazy really as I was a skinny kid. But the goading worked and Ana, the anorexic voice in my head, was awoken. I’d look in the mirror and think, “You have to be either pretty or thin. You’re never going to be pretty, so you have to be thin”.”

Haar schooldokter kreeg hoogte van haar ziekte en dreigde het aan Chloe’s moeder te verklappen, waarop Chloe besloot het maar zelf te doen. Haar moeder bleek er geen idee van te hebben omdat ze het zo enorm goed verborgen heeft weten te houden en zelfs fakete dat ze at. Met hulp van haar ouders ging ze naar een kliniek, echter wist ze op weegmomenten haar lichaam te verzwaren door enorme hoeveelheden water te drinken en munten in haar beha te stoppen. Uiteindelijk woog ze nog maar 25 kg met een taille van 46 cm en kreeg ze de opdracht om 4 maanden rust te nemen in bed.

Toen Chloe haar huidige vriendje Josh ontmoette, en hij haar vertelde dat ze er minnetjes uit zag, besloot ze eindelijk het roer om te gooien. Het was de opmerking van Josh die haar liet besluiten dat het niet meer zo door kon gaan. Dankzij de steun van haar nieuwe vriendje, maar ook familie, vrienden, haar kat en metgezellen op Instagram realiseerde ze zich dat het stemmetje in haar hoofd zou moeten verdwijnen om door te kunnen leven, en dat is wat ze deed.

Met een gezond gewicht van 55 kg zet Chloe zich tegenwoordig via onder andere Instagram in voor mensen die in een zelfde soort situatie zitten en durft ze zelfs foto’s te delen van haar ergste momenten als anorexia-patiënt, om anderen te kunnen waarschuwen voor wat er kan gebeuren. Daarnaast neemt ze deel aan de Miss Leicester verkiezing, in de hoop uiteindelijk naar de Miss England wedstrijd te kunnen gaan en zo nog veel meer meisjes te kunnen inspireren om gezond te blijven terwijl ze hun dromen bereiken.

Chloe: “As a Miss Leicester contestant, I want to prove there’s no perfect body; everybody is different. No matter what your story is, what your scars are, what you have suffered or how many times you have been put down you can still come out the other side and show that you’re beautiful. I want to show that you can be more than your eating disorder.”

Volgens Chloe was het de liefde waardoor ze weer gezond en gelukkig heeft kunnen worden. We wensen haar in ieder geval heel veel succes toe!

Reageer op artikel:
Dit meisje ging van anorexia-patiënt van 25 kg naar mogelijke ‘Miss England’
Sluiten