Josca
Josca Entertainment 2 jun 2016

Dit zijn alle 29 (!) Disney-films die uitkomen binnen nu en 2019

Van Alice in Wonderland tot de Grote Vriendelijke Reus én een Finding Nemo sequel (!!!), de volgende films kun je verwachten in de bioscoop tussen nu en 2019.

1. Captain America: Civil War, 28 april 2016.
Uiteraard is deze film alweer even uit, maar desalniettemin noemenswaardig. Deze film volgt het nieuwe team Avengers dat geleid wordt door Steve Rogers/Captain America (gespeeld door Chris Evans). Een politieke ingreep zorgt ervoor dat hij en Tony Stark/Iron Man (gespeeld door Robert Downey Jr.) tegenover elkaar komen te staan.

2. Alice Through the Looking Glass, 26 mei 2016.
Deze film is het vervolg van Tim Burtons klassieke verfilming van Alice in Wonderland uit 2010. Jammer genoeg regisseert hij deze film niet, maar hij werkt wel mee als producent. Wederom zijn Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway en Helena Bonham Carter te zien in hun eerdere rollen. Alice (gespeeld door Mia Wasikowska) moet terugreizen in de tijd om de Mad Hatter (gespeeld door Johnny Depp) te redden.

3. Finding Dory, 29 juni 2016.
Het lang verwachte vervolg op Finding Nemo uit 2003 is dan eindelijk bijna daar! Met Ellen DeGeneres als Dory, wordt er in dit verhaal gezocht naar antwoorden op alle vragen die Dory heeft over haar verleden, wat uiteraard lastig is als je steeds zoveel vergeet.

4. The BFG (Big Friendly Giant), 20 juli 2016.
Wie is er niet opgegroeid met Roald Dahls boeken? Eindelijk is daar een real-life verfilming van de GVR (Grote Vriendelijke Reus) met Steven Spielberg als regisseur. Het verhaal gaat over het meisje Sophie, dat de GVR ontmoet, die ondanks zijn intimiderende uiterlijk vriendelijk en sympathiek blijkt te zijn. Hij is de enige van zijn soort die het vertikt om kinderen te eten.

5. Pete’s Dragon, 18 augustus 2016.
Deze remake van Pete’s Dragon uit 1977 moet alle verwachtingen overtreffen. In de film worden de avonturen vastgelegd van weeskind Pete en zijn beste vriend en tevens draak, Elliott.

6. Doctor Strange, 3 november 2016.
Dit belooft een nieuwe Marvel klassieker te worden. Doctor Strange (gespeeld door Benedict Cumberbatch) is een chirurg die gefaald heeft, maar hij krijgt een tweede kans aangeboden nadat een tovenaar hem traint om het kwaad te bevechten.

7. Moana, 1 december 2016.
Deze film zorgt ervoor dat de Lilo & Stitch vibes bij ons weer een beetje naar boven komen. Het is echter een musical en gaat over het meisje Moana, dat een avontuur begint door op zoek te gaan naar een eiland in de Zuid-Pacifische oceaan. Halfgod Maui staat haar bij.

8. Rogue One: A Star Wars Story, 14 december 2016.
Rogue One is een spin-off op de Star Wars serie. Deze film neemt plaats nog vóór A New Hope en volgt een groep rebellen die de plannen voor de Death Star proberen te stelen.

9. Beauty and the Beast, 29 maart 2017.
Het jaar 2017 brengt ons een life-versie van het liefdessprookje Belle en het Beest, met in de hoofdrol Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het beest.

10. Guardians of the Galaxy Vol. 2, 27 april 2017.
In het vervolg op Guardians of the Galaxy gaat het team met originele cast verder op zoek naar het mysterie van Peter Quills ouders.

11. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, 26 mei 2017.
Yes! Ook Pirates krijgt een vervolg! Uiteraard zien we onze geliefde Johnny Depp weer op het doek schitteren als Jack Sparrow, waarin hij een spookschip tegenkomt in bezit van kapitein Salazar (gespeeld door Javier Bardem). Ook al heeft Orlando Bloom de vorige film overgeslagen, is hij hoogstwaarschijnlijk van plan om deze (vijfde!) keer weer terug te komen.

12. Cars 3, 16 juni 2017 (VS, nog geen Nederlandse releasedatum bekend).
Ook Cars telt nog een vervolg! Over het plot is nog niets bekend.

13. Thor: Ragnarok, 2 november 2017.
Chris Hemsworth en Tom Hiddleston zien we gelukkig ook weer terug, in alweer de derde Thor film. Over het plot wordt nog niet veel vrijgegeven.

14. Coco, 29 november 2017.
Ook hier is nog niet veel bekend over, maar Coco is geïnspireerd op het Mexicaanse feest Dia de los Muertos, wat Dag van de Doden betekent. Wij zijn zeker benieuwd.

15. Star Wars: Episode VIII, 15 december 2017.
Deze achtste Star Wars film heeft nog geen officiële naam, maar het verhaal van Rey, Finn, Poe en Luke gaat verder in dit vervolg op The Force Awakens.

16. Gigantic, 21 maart 2018.
Disney is momenteel bezig met een eigen interpretatie van Jack and the Beanstalk, of Nederlands Jaap/Sjaak en de Bonenstaak. Het verhaal gaat over Jack, die door middel van zijn bonenstaak reuzen ontdekt in de lucht. Hij raakt bevriend met de 11-jarige reuzin Inma.

17. Black Panther, 2018 (geen releasedatum bekend).
Ook Marvels Black Panther krijgt een gezicht in een eigen film met Chadwick Boseman in de hoofdrol.

18. Avengers: Infinity War – Part I, 3 mei 2018.
De volgende Avengers film wordt verdeeld in twee delen, waarbij deel twee uitkomt in 2019.

19. Star Wars spin-off Han Solo, 25 mei 2018 (VS, nog geen Nederlandse releasedatum bekend).
De tweede Star Wars spin-off film heeft nog geen officiële titel maar zal een anthologie worden over Han Solo.

20. Toy Story 4, 27 juni 2018.
Het is toch zó fijn dat jeugdherinneringen worden voortgezet door vervolgen op Toy Story! Disney-medewerker John Lasseter heeft onthuld dat de vierde film een liefdesverhaal zal bevatten over Woody en Bo Peep.

21. Captain Marvel, 8 maart 2019 (VS, nog geen Nederlandse releasedatum bekend).
Dit wordt de eerste Marvelfilm met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol.

22. Avengers: Infinity War – Part II, 2 mei 2019.
Dit is het laatste deel van de Avengers-serie, maar niet getreurd, het duurt nog even.

23. Star Wars: Episode IX, 24 mei 2019 (VS, nog geen Nederlandse releasedatum bekend).
Het laatste deel van de nieuwste Star Wars trilogie wordt geregisseerd door Colin Trevorrow, die ook Jurassic World regisseerde. Verder is er nog niets over bekend.

24. The Incredibles 2, 26 juni 2019.
Voor ons lijkt 2019 nog véél te ver weg, aangezien we al sinds 2004 op een vervolg hebben gewacht op The Incredibles. Maar het komt!

25-29. Diverse live-action films.
Na de successen van films als The Jungle Book en Cinderella, besloot Disney nog meer live-action films uit te brengen. Dit zullen er vijf bedragen, die allemaal nog geen titel hebben. Drie hiervan zullen sprookjes zijn en de data voor de VS releases zijn: 28 juli 2017, 6 april 2018, 3 augustus 2018, 25 december 2018 en 20 december 2019.

Naast Disney ook ontzettend fan van Game of Thrones? Deze illustrators gaven de serie een Disney make-over:

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn alle 29 (!) Disney-films die uitkomen binnen nu en 2019
Sluiten