Josca
Josca Love & Life 5 nov 2017

Dit zijn blijkbaar dé 7 dingen waar je gelukkig van wordt

Datingwebsite Match.com hield een onderzoek genaamd Singles in America, waarbij onderzocht werd wat de belangrijkste dingen zijn waar men gelukkig van wordt.

Dit onderzoek beslaat in principe alleen Amerikaanse singles, maar we kunnen hier ook zeker dingen uit opmaken die voor onszelf van toepassing zijn. Single of niet.

1. Eet geen fastfood.
Mensen die veel fastfood aten bleken 60 procent minder gelukkig te zijn dan degenen die dit niet deden. Een Happy Meal kan dit dus ook niet oplossen? Such a shame. Onze eigen suggestie: balans.

2. Sta open voor nieuwe dates.
Zelfs al lijkt het te botsen door bijvoorbeeld jullie politieke voorkeuren, probeer hier dan met een open mind in te stappen – alright, tenzij hij Trump adoreert en vindt dat vrouwen in de keuken horen. Er bleek zelfs uit het onderzoek dat de deelnemers 13 procent meer kans hadden op geluk wanneer ze ook zouden daten met een persoon die een andere politieke voorkeur had dan henzelf.

3. Neem een hobby.
Het lijkt lastig een hobby te ‘kiezen’ als je zo één, twee, drie niet weet wat je leuk vindt om te doen, maar het kan zeker een verrijking zijn om bezig te zijn met iets waar je goed in bent. De hobby’s die voor het meeste geluk blijken te zorgen zijn: koken, sporten bij een sportvereniging of naar de sportschool gaan, en een drankje doen met goede vrienden. Dat laatste is niet zo moeilijk, toch?

4. Houd je verwachtingen hoog en overhaast niet in een nieuwe relatie.
Met hoge verwachtingen is niets mis. Heb tevens ook geen haast om voor het eerst seks te hebben met deze persoon; het onderzoek zegt namelijk dat je 35 procent meer kans hebt om je gelukkig te voelen als je pas seks hebt op de vijfde date in plaats van de eerste.

5. Veel seks = meer geluk, maar vermijd one-night stands.
De single deelnemers van het onderzoek die elke dag seks hadden, waren bijna 2 keer zo gelukkig als de singles die wekelijks seks hadden en zelfs 5 keer gelukkiger dan de mensen die helemaal geen seks hadden gehad het afgelopen jaar. We vragen ons wel een beetje af wat de term ‘single zijn’ hier precies inhoudt.

Volgens het onderzoek daalde het geluk van mannen met 6 procent na een one-night stand en dat van vrouwen met 14 procent. Uiteraard is iedereen anders en hoeft dit helemaal niks met elkaar te maken te hebben.

6. Ga meer uit met je vrienden en vriendinnen.
Het volgende is zeker extreem, maar mensen die zés keer uitgaan in de week met hun vrienden, hebben blijkbaar maar liefst 5 keer zoveel kans om gelukkig te zijn dan mensen die dit nooit doen. Tijd om weer een avondje met je vriendinnen in te plannen dus!

7. Stalk je ex niet op Facebook.
Je weet zelf ook wel dat het je pijn kan doen, dus stop hiermee. Volgens het onderzoek hadden mensen die hun ex nog steeds regelmatig opzochten op Facebook wel 73 procent minder kans om zich gelukkig te voelen.

Reageer op artikel:
Dit zijn blijkbaar dé 7 dingen waar je gelukkig van wordt
Sluiten