Sharon
Sharon Love & Life 21 dec 2018

Dit zijn blijkbaar de beste tijdstippen voor seks, werk én om wakker te worden

Volgens Dr. Kelley ligt het allemaal aan verschillen in de fysieke, mentale en gedragscyclussen. Het is de kunst om op de piek van elke cyclus de juiste activiteit te kiezen.

9.30: Wakker worden

Volgens Kelley zouden alle twenty-somethings niet voor dit tijdstip mogen wakker worden. Dit komt door twee hormonen: melatonine (slaaphormoon) en orexine (ontwakingshormoon). De laatste begint pas om 9:30 met werken en dus zal je lichaam gaan protesteren wanneer je eerder wakker wordt.

10.00: Koffie drinken

Dit is het beste tijdstip om met caffeine je vermoeidheid tegen te gaan. Zo kun je je ochtendhumeur even van je afschudden en ben je weer een stuk helderder!

12.00: Beginnen met werken

Ha! Je hersenen worden pas rond een uur of twaalf productief. Dat verklaart een heleboel!

15.00: Seks

Volgens Kelley is elk moment van de dag hier geschikt voor, maar er is een energiepiek rond drie uur. Tijd voor een vluggertje! Heel realistisch voor iedereen met een 9 tot 5 baan trouwens.

15.30: Lunch

Blijkbaar heb je door het uitslapen pas rond dit tijdstip eten nodig. Niet heel ideaal voor de foodlovers onder ons.

17.00: Sport

Je fysieke prestaties hebben een piek tussen 3 en 6, wat het hele ‘om 3 uur seks’-ding ook een stuk logischer maakt. Je longfunctie is dan blijkbaar ook zo’n 18% efficiënter. Geen excuses meer om je Zumba-les af te zeggen.

20.00: Klaar met werken

Rond een uur of acht heb je je mentale piek en dus is het blijkbaar onmogelijk om nog verder te gaan met je werk. Dit betekent ook dat je tot 8 uur op je werk zit. Laat dat maar even inzinken.

20.30: TV kijken of je tablet gebruiken

Je hersenen hebben net genoeg energie om te kunnen dealen met een beeldscherm. We zijn benieuwd of er ook nog rekening wordt gehouden met de mensen die op hun werk al de hele dag voor een scherm zitten.

21.30: Avondeten
Rond dit tijdstip is waarschijnlijk het grootste deel van ons al uitgehongerd, maar volgens Kelley is dit het perfecte tijdstip voor een energieboost.

22.00: Studeren

Creatief denken lukt voor twenty-somethings het beste laat in de avond, dus hou hier rekening mee in je planning!

23.00: Alcoholisch drankje – indien gewenst

Twintigers hebben een hogere alcoholtolerantie, en dus hoeven ze zich niet te houden aan de ‘drink niet later dan vier uur voor je bedtijd’-regel.

00.00: Zet je beeldschermen uit

Je tablet, laptop en smartphone zorgen namelijk voor blauw licht en die kun je het beste een uur voor het slapen uitzetten. Zul je net zien dat je middenin de laatste aflevering zit van je favoriete serie…

01.00: Slapen

Dit legt weer uit waarom we pas om half tien op te hoeven staan!

 

Benieuwd op welk tijdstip je het beste kan gaan slapen gebaseerd op het tijdstip dat je moet wakker worden? Check het hier!

Reageer op artikel:
Dit zijn blijkbaar de beste tijdstippen voor seks, werk én om wakker te worden
Sluiten