Vivian
Vivian Love & Life 1 jan 2016
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn dé 10 geheimen voor een gezonde, vreugdevolle relatie

Nee, relaties zijn niet altijd even makkelijk. Ze komen met ups en downs. Maar als er de laatste tijd toch flink wat meer downs zijn, is het misschien goed om te kijken waar het fout gaat tussen jullie. Ruziën jullie veel? Met deze zeven manieren houd je dat gekibbel tot een minimum.

Maar misschien gaat het verder dan alleen wat geruzie. Geven jullie elkaar genoeg aandacht? Of heb je juist meer ruimte nodig? In dat geval moet je zeker verder lezen om achter de tien geheimen voor een gezonde relatie te komen.

1. Houd van jezelf. Hoe zweverig het ook klinkt, is het wel een belangrijk punt. Als je niet van jezelf houdt, is het moeilijk om een goede relatie te hebben. Als je weet wat je zelf waard bent, twijfel je minder aan jezelf en kun je meer van jezelf aan een ander geven. Alleen als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kun je onvoorwaardelijk van iemand anders houden.

2. Wees eerlijk over je gevoelens. Een relatie kan alleen werken als beide partijen eerlijk zijn. Zit je ergens mee? Zeg het. Heb je iets nodig van je partner? Vraag ernaar. Je partner kan misschien veel, maar gedachten lezen is niet één van zijn skills. Hoe moeilijk het misschien ook is, het is het beste om eerlijk te zijn (tenzij het een leugentje om bestwil is).

3. Geef elkaar soms wat meer ruimte. Het is niet erg om toe te geven dat je wat meer ruimte wil. Twee personen kunnen immers niet vierentwintig uur per dag samen zijn zonder helemaal gek te worden van elkaar. Het is belangrijk om ook beiden een eigen leven te hebben: ga wat vaker op stap met vriendinnen, ga sporten, zoek een nieuwe hobby. Doe iets wat jij zélf leuk vindt. Jullie relatie zal alleen maar sterker worden als jullie elkaar de kans geven om je eigen persoon te zijn.

4. Ontspan. Het kan zo zijn dat je het moeilijk vindt om anderen je échte ‘I woke up like this’ look te laten zien. Maar wanneer je een relatie hebt, moet je je net zo op je gemak voel met make-up als zonder make-up. Je partner heeft je immers vaak genoeg make-uploos en in een oud T-shirt gezien, dus je hoeft er niet altijd uit te zien om door een ringetje te halen.

5. Houd jaloezie buiten je relatie. Jaloezie kan elke relatie kapotmaken, of het nou gaat om een vriendschap of een romantische relatie. Een beetje jaloezie kan de vlam tussen jullie twee opnieuw doen overslaan, maar laat deze jaloezie niet uit de hand lopen. Voordat je het weet slaat deze vlam over in een heuse brand – en is je relatie niet meer te redden.

6. Wees dankbaar voor de kleine dingen. Zeker, je mag door het dolle heen zijn als je partner je een peperduur horloge heeft gekocht voor kerst, maar wees net zo dankbaar als je een ontbijtje op bed krijgt, of wanneer je lief de deur voor je openhoudt, of wanneer het eten voor je klaarstaat na een lange dag. Laat zijn of haar kleine gebaren niet onopgemerkt. Immers: zou jij deze dingen blijven doen als je er geen waardering voor krijgt?

7. Steun je partner onvoorwaardelijk. Wanneer je door een moeilijke periode gaat, heb je je partner nodig om je daar doorheen te slepen. Als je op het punt staat een belangrijke carrièremove te maken, wil je hierin gesteund worden – of hij/zij het nou eens is met jouw besluit of niet. Dit geldt natuurlijk ook andersom.

8. Kom voor jezelf op. Je hoeft niet alles wat de ander zegt klakkeloos over te nemen. Als je het ergens niet mee eens bent, zeg het dan. Eigenlijk maakt dit jullie relatie juist sterker. Meningsverschillen hoeven niet altijd te eindigen in een ruzie waarbij één van jullie naar de bank wordt verbannen. Nee, je kunt juist van elkaars meningen leren, zolang jullie er rustig over kunnen praten.

9. Probeer je partner niet te veranderen. Accepteer zijn of haar imperfecties, zelfs als deze soms op je zenuwen werken. Je bent verliefd geworden op hem/haar als persoon en alles wat daarbij hoort – niet alleen de goede dingen. Geloof het of niet, maar ook de ‘slechte’ dingen maken je partner speciaal, dus probeer deze dan ook niet te veranderen.

10. Zorg ervoor dat hij/zij zich speciaal voelt. Koop af en toe een bloemetje, verras je partner met een dagje uit, neem hem/haar onverwacht mee uit eten. Er zijn zoveel manieren te bedenken om je partner speciaal te laten voelen. Dat je het druk hebt is geen excuus dat je deze dingen niet kunt doen. Een oprecht compliment geven of een bloemetje kopen is een kleine moeite, maar het effect is enorm groot.

Ook deze 25 relatieadviezen moet je goed in je oren knopen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé 10 geheimen voor een gezonde, vreugdevolle relatie
Sluiten