Josca
Josca Love & Life 25 mei 2016

Dit zijn de 10 meest Pinterest-waardige reisbestemmingen volgens Pinterest

Als je deze foto’s ziet, wil jij vast en zeker ook zo snel mogelijk de volgende locaties bezoeken. Dream on!

1. Waitomo glimworm-grotten, Nieuw-Zeeland.
Wat van deze prachtige grotten vol glimwormen heb je al eerder kunnen zien op video. De grotten leveren sprookjesachtige beelden op en de omgeving buiten de grotten is ook zeker niet verkeerd. Wandel langs geisers, warmwaterbronnen en bubbelende modderpoelen of boek een bootreis die je door de grotten voert.

2. Trolltunga, Noorwegen.
Deze plek staat bekend om zijn kliffen, waarbij één bepaalde steen vervaarlijk over het ravijn hangt en het eruit ziet alsof het ieder moment kan afbreken. Het tegendeel is echter waar. Je hebt wel behoorlijk wat lef en uithoudingsvermogen nodig om de bergen te beklimmen, er zijn namelijk geen accommodaties in de buurt, dus het kost je redelijk wat tijd om er te komen.

3. Nationaal park Plitvicemeren, Kroatië.
De meren van dit Nationaal park zijn bekend door hun diep-turkooise en blauwe water, dat continu van kleur verandert door eb, vloed en natuurlijke mineralen. Er zijn in totaal zestien meren, die verbonden worden door houten bruggetjes en paden. Bezoekers kunnen hier hun ogen uitkijken door de meren en prachtige watervallen.

4. Havasu Falls, Arizona.
Deze watervallen bevinden zich in een natuurgebied. Het is geen makkelijke wandeling, maar zeker de moeite waard. Je zal 16 kilometer moeten lopen om totdat je een dorpje bereikt met een restaurant, een winkel én internet. Hier kun je even uitrusten, waarna je nog zo’n 3 kilometer moet lopen totdat je de watervallen bereikt. Hier kun je ultiem relaxen en ook nog een zwemsessie wagen onder de watervallen.

5. Izvorul Bigăr, Roemenië.
Als je dit in het echt bezoekt, zal je haast niet geloven wat je ziet. In dit natuurgebied vind je ronde, met mos bedekte kliffen waarover water wordt geduwd dat haast op lijkt te lichten, op een natuurlijke manier. In dit gebied bevinden zich verder rivieren en grotten.

6. Faeröer eilanden, Denemarken.
Op deze eilanden zal het voelen of je rondloopt op een filmset van een Middeleeuwse of fantasy-achtige film, omdat de groene kliffen nog zo onaangeroerd zijn gebleven. Als je van wandelen houdt, is deze plek ideaal om te bezoeken en je zal vele kleurrijke huisjes en kerkjes tegen komen.

7. Pink Sands Beach, Bahama’s.
Pink Sand Beach is precies hoe het klinkt: stranden met roze zand. Niet alleen kun je hier heerlijk eten en gokken in casino’s, er bevindt zich een prachtig koraalrif en de zee is zo intens turkoois dat het van een ansichtkaart lijkt te komen. Activiteiten om hier te doen zijn onder andere snorkelen, schelpen zoeken, vissen, zwemmen, of het eiland rondtouren op de fiets.

8. Jacob’s Well, Texas.
Ook al staat Jacob’s Well bekend als de meest gevaarlijke plek om te duiken ter wereld, omdat het zo ontzettend diep is, toch is het een veelbezochte plek. Al honderden jaren bezoeken toeristen deze koele wateren en ook al durf je niet in het diepste gedeelte te springen, is de omgeving ook zeker de moeite waard.

9. Pragser Wildsee, Italië.
Dit meer bevindt zich in het dal van de Dolomieten en biedt hoe dan ook een prachtig uitzicht; alleen wandelen is er al geweldig. Uiteraard kun je er zwemmen en andere wateractiviteiten doen, maar het water is wel altijd -ook in de zomer- wat kouder dan normaal in verband met het ijs en sneeuw van de bergen. Als je liever niet gaat zwemmen, kun je ook een roeiboot huren.

10. Azoren, Portugal.
Deze eilandengroep heeft voor iedereen wel wat wils. Hoge kliffen en diepblauwe zeeën, maar ook diverse watersporten, kathedralen, prachtige kerken, musea, wandeltochten én warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt zwemmen. Waar wacht je nog op?

Zo lang mogelijk reizen met zo min mogelijk geld: “Ik ruilde mijn illustraties tegen onderdak en eten.”:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 meest Pinterest-waardige reisbestemmingen volgens Pinterest
Sluiten