Sophie Witlox
Sophie Witlox Food 26 mrt 2015
Leestijd: 6 minuten

Dit zijn de 14 beste burgers van Amsterdam

Na flink wat research is NSMBL er wel uit waar je heen moet als je stevige trek hebt in een burger. Maar ook vanwege andere redenen zijn onderstaande – willekeurig gerangschikte – dining spots de moeite waard.

Foto: instagram.com/thrillgrill

1. Thrill Grill // Volgens sommige ‘connaisseurs’ dé nummer 1 in Amsterdam. De menukaart van Thrill Grill staat bomvol burgers, zoals de Classic Beef Thriller, Pulled Pork Thriller en voor iedereen van de ‘low carb club’: de Skinny Thriller zónder broodje. Daarnaast valt er ook over de frieten niks te klagen en heeft Thrill Grill een gezellig interieur. Blijkbaar is er ook een goed ventilatiesysteem aanwezig waardoor je kleren niet zo snel zullen ruiken naar de gril-luchtjes – ook best prettig. Daarnaast ligt deze tent ook nog eens super centraal in De Pijp (Gerard Doustraat 98), reserveren is echter niet mogelijk.

Foto: Sharmaine Zandbergen

2. Smokin’ Barrels // Het idee is fantastisch: burger en kreeft. En dit alles wordt klaargemaakt op echte smoking barrels (speciale grill-bqq’s). De creativiteit spat al van de kaart af want de burgers hebben namen als Arie Gold, Mr. French (met blauwe kaas) en Fo-Getta-Bout-It. Voor wie het niet aankan dat een burger gecombineerd wordt met kreeft zijn deze dishes ook los van elkaar te bestellen. Je kunt er niet reserveren, maar een pré is wel dat het restaurant tevens een terras heeft met warmtelampen.

Foto: instagram.com/geflipt

3. Geflipt // Great value for money! Dit tentje is niet heel ruim, maar je kunt er wel zelf voor kiezen om wat langer te tafelen of om toch even snel een burgertje te eten. Ook vegetariërs kunnen hier hun hart ophalen: de zwarte bonen zoete aardappel-burger is om te smullen. Oh, en last but not least – of je je burger nou bloody of doorbakken wilt hebben, op de kaart wordt aangegeven dat de chef hiervan graag op de hoogte wordt gebracht om jouw burger helemaal naar wens te bereiden.

Foto: facebook.com/thebutcheramsterdam

4. The Butcher // Hiernaar wordt ook vaak verwezen als het gaat om the best burger in town. De Vlaamse frieten zijn erg lekker en het is vooral een ideale plek om wat te eten voordat je gaat ‘pilsen’ in de Pijp. Het interieur is minimalistisch, niet heel omvangrijk en heeft door zijn witte betegeling wat weg van een slager. In de burgerbar mag iedereen naar binnen, maar het publiek achter de koelceldeur naar de speakeasy moet goede connecties (en een wachtwoord!) hebben om binnen te mogen.

Foto: facebook.com/Burger.Bar.Amsterdam

5. Burger Bar // Niet helemaal te vergelijken met echt burgerrestaurant, aangezien het meer fastfood is, maar absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten. De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en een ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. De Burger bar is in Amsterdam op drie locaties te vinden: Kolksteeg 2, Warmoesstraat 21 en Reguliersbreestraat 9. Vegetarisch is ook een optie.

Foto: Instagram.com/shirlovesfood

6. Burgermeester // Deze tent kent ook maar liefst drie locaties: Elandsgracht 130, Albert Cuypstraat 48 en bij Artis (Plantage Kerklaan 37). Elke maand een andere burger en altijd bereid met duurzame producten. De groenten komen veelal uit de streek, het kippenvlees is biologisch, rundvlees van buiten lopend vee en het lamsvlees liep afgelopen week nog te grazen op Texel. Ook het trio van mini-burgers is leuk voor de moeilijke kiezers onder ons. De porties zijn ruim dus je zult niet snel deze tent met honger verlaten. Wil je je burger ophalen? Bel even van te voren en je kunt vaak meteen je bestelling meenemen. De Manchegoburger is een absolute must om te proberen voor de liefhebbers van vleesloze burgers en in de zomer is Burgermeester op vele festivals te vinden.

Foto: Facebook.com/brouwerijtroost

7. Brouwerij Troost // Een burger en zelfgebrouwen biertje is de formule. De burgers worden geserveerd op verschillende broodjes en er is ook wekelijks een andere burger te verkrijgen. Ook kom je hier aan je biologische trekken met een linzen-quinoa burger. De inrichting is een mooie mix tussen ambachtelijk klassiek en strak design. Het ruime pand werkt daarbij ook mee, de grote biervaten zijn te zien vanaf je eettafel. Gevestigd in een voormalig klooster en de enige plek in de Pijp (Cornelis Troostplein 21) waar echt bier gemaakt wordt.

Foto: Facebook.com/BurgerZaken.net

8. Burger Zaken // Deze tent is gevestigd in hartje Amsterdam (Oude Hoogstraat 2), vlakbij de Nieuwmarkt. Hier kun je ook je eigen burger samenstellen en je kunt het zo gek (en dus zo duur) maken als je zelf wilt. De prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde. Je kan je burger lekker verorberen aan de bar waar je ook een oogje in het zeil kan houden want alle burgers worden voor je neus bereid. Vooral de Wagyu beef burger schijnt de moeite waard te zijn.

Foto: instagram.com/julesthebutcher

9. Cannibale Royale // Al is het alleen maar om de Pulled Pork Burger want die is goddelijk. Hier kun je zelfs ver na middennacht terecht. Het nog maar net geopende vlees-en-bierrestaurant Canibale Royale in het centrum van Amsterdam (Handboogsteeg 17) krijgt een tweede filiaal aan de Ruysdaelkade. Die gaat in de loop van april 2015 open. De inrichting van het eerste filiaal is een beetje ‘duister’, ideaal voor een late-night snack of lange avond met vrienden. Er is ruime keuze uit verschillende biertjes, maar qua burgers is er enkel de keuze uit echt vleesch, dus verwacht geen vega- of kip-optie binnen die categorie.

Foto: facebook.com/barhuf

10. Bar Huf // Een van de weinige plekken (Reguliersdwarsstraat 43 II) waar je tot twaalven terecht kan, dus laat die karige snackbar-burger voortaan links liggen na een avondje drankjes in de stad. Het interieur van Bar Huf is cool en industrieel en de gerechten zijn vrij rustiek en Amerikaans. Onze favorieten? De ‘standaard’ hamburger met onder andere piccalilly en bacon en de krabburger met mango chutney. Vegetarisch is ook mogelijk.

Foto: facebook.com/cafedewalvis

11. Café De Walvis // Ga naar de Spaarndammerbuurt (Spaarndammerstraat 516) om kennis te maken met een goddelijke burger. Deze is zo groot, dat je als een walvis op het droge de tent uitrolt. Je krijgt er overigens standaard frietjes bij. Als de zon schijnt kun je plaats nemen op het terras en als het regent dat het giet kun je ook gezellig in het café zitten. Ach, met een burger in de hand is alles best natuurlijk.

Foto: facebook.com/hummbarNL

12. Hummbar // Sinds kort heeft Hummbar zijn deuren geopend op aan het Rembrandtplein. Dit nieuwe trendy restaurant serveert net zoals Smokin’ Barrels kreeft en burgers samen op een bord, gepaard met cocktails op niveau. Ideale zaterdagavond-besteding.

Foto: facebook.com/Burgerlijk-Amsterdams

13. Burgerlijk // Deze knusse spot is gevestigd in de 9 Straatjes (Runstraat 1). Alles is hier vers en zelfgemaakt en er zijn veel combinaties mogelijk. Met andere woorden, hier kun je ook je eigen burger bouwen. Een ideale optie om na een dagje shoppen neer te ploffen voor een smakelijk broodje burger.

Foto: facebook.com/EllisAmsterdam

14. Ellis Gourmet Burger // Ook op de Amsterdamse grachtengordel (Prinsengracht 422) mag een burgerkeet niet meer ontbreken. Ellis is een maand geleden over komen waaien vanuit onze Bourgondische Zuiderburen, met maar liefst 6 vestigingen in België en sinds eind vorig jaar eentje in Rotterdam. Je kunt hier terecht voor een klassieker, een burger-trio of een heerlijke Indian-style kipburger die voor de verandering niet is fijngemalen. Het is bovendien ook zeker gezellig ingericht, dus ideaal als je een burger wilt nuttigen tijdens een date, om maar iets te noemen.

Mist er volgens jou een prachtexemplaar? Stuur ons een berichtje en wie weet komt er een tweede deel. Vinden wij ook geen ramp om te onderzoeken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 14 beste burgers van Amsterdam
Sluiten