Renée
Renée Love & Life 20 december 2017

Dit zijn de 3 lievelingsbloemen van NSMBL’s Laura, Renée en Malu

We vinden het nog altijd een prachtig iets om bloemen cadeau te krijgen en zijn van mening dat dit echt wel vaker mag gebeuren. Op de een of andere manier weten bloemen ons altijd een nostalgisch gevoel te geven, natuurlijk al helemaal wanneer je je lievelingsbloem krijgt. Maar waarom krijgen we ze toch steeds minder? Tijd voor verandering!

Weet je nog toen je vroeger jarig was, of zelf bij iemand op de koffie ging, dat bloemen altijd een belangrijk onderdeel waren van dit moment? Precies dat fijne, gelukkige gevoel willen we terugbrengen. Iedereen vindt bloemen leuk (al dan niet stiekem) en ook heus iedereen heeft een lievelingsbloem. Precies daarom delen we vandaag onze favoriete bloemen! Van bloemen die simpelweg bloedjemooi zijn tot bloemen waar we een band mee hebben, je vindt onze lievelingsbloemen hieronder. Zit jouw favoriet er ook tussen?

Renée

‘Mijn lievelingsbloem is er eentje waar niet iedereen fan van is, maar dat maakt ‘m voor mij niet minder leuk: de anjer! Op de een of andere manier was ik hier als klein kind helemaal gek op. Misschien omdat-ie zo zacht is, misschien omdat de kleuren zo sprekend zijn… Waarom precies weet ik niet eens. Vanwege die connectie met vroeger is het altijd mijn favoriet gebleven, vooral de roze-rode variant. De anjer is voor mij nostalgisch, maar ook heel zacht, elegant en vrolijk. Hij is niet zo statisch, er zit leven in.’

Laura

‘Ik ben dol op gemengde boeketten met wilde bloemen, maar als ik echt één bloem moet kiezen is mijn ultieme favoriet de pioenroos. Voor mij is dat het ultieme symbool van de lente, dus elke keer als ik ‘m zie bij de bloemenkraam krijg ik een enorm geluksgevoel: weg met die pestwinter. Ik heb ook gewoon een enorm zwak voor alles wat fluffy en roze is, dus dan is deze bloem best een inkopper. Ik ben wel iemand die regelmatig bloemen meeneemt voor vriendinnen. Het is zo makkelijk om een bosje mee te nemen als je langs een bloemenwinkel fietst of in de rij staat bij de supermarkt – het is een kleine moeite en een leuk, onverwacht gebaar.’

Malu

‘Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, want het is een megacliché, maar zonnebloemen. Ze zijn gewoon zo vrolijk, en geel is mijn lievelingskleur. De eerste bloem die mijn vriend (waar ik 11 jaar mee samen ben) aan me gaf was een zonnebloem, dus ik heb er hele fijne herinneringen bij. Eigenlijk houd ik gewoon het meest van cliché-bloemen: zonnebloemen, gerbera’s, rozen. No shame.’

Pleit jij ook voor meer bloemenmomentjes?
Wij zijn absoluut van mening dat iemand met bloemen verrassen echt niets oubolligs is. Hoe leuk is het juist als jij de lievelingsbloem van je vriendin, tante, buurvrouw of wie dan ook weet te achterhalen, en deze cadeau kunt geven? Bloemen geven kost jezelf eigenlijk maar weinig moeite, maar je kunt er iemand zo blij mee maken, zeker als je het persoonlijk maakt. Door een lievelingsbloem cadeau te doen, versterk je direct je band met de ontvanger, en dáár zou een cadeautje om moeten draaien. Niet om hoeveel of weinig je eraan uitgegeven hebt.

Benieuwd wat bloemen nog meer voor jou en anderen kunnen doen, check dan even de website van mooiwatbloemendoen.nl..

In samenwerking met Bloemenbureau Holland

Reageer op artikel:
Dit zijn de 3 lievelingsbloemen van NSMBL’s Laura, Renée en Malu
Sluiten