Bente De Bruin
Bente De Bruin Beauty 16 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 8 meest gemaakte fouten met een krultang

1. Een hele grote krultang gebruiken voor beachy waves
Vaak wordt gedacht dat een grotere krultang beter is voor beachy waves, maar het tegendeel is waar. Als de krultang te groot is voor jouw haarlengte wordt het vooral heel lastig om hem te gebruiken. Met kort tot schouderlang haar heeft een hele grove krultang echt geen zin en kun je dus beter een smallere variant gebruiken.

2. Haarspray pas aan het einde gebruiken
Als je pas na het krullen haarspray gebruikt is de kans groter dat je haar uitzakt. Je kunt dus het beste je haar even ‘preppen’ met een haarspray die zorgt voor extra houvast. Dit is zeker belangrijk als jouw haar moeilijk krullen vast houdt. Blijf dan ook uit de buurt van verzwarende conditioner en haarproducten die olie bevatten.

3. Niet genoeg warmte gebruiken.
Geverfd haar kan minder goed tegen warmte dan onbehandeld haar. Met onbehandeld haar kun je gerust de hoogste warmtestand van jouw krultang gebruiken, zo houden jouw krullen langer. Wel moet je altijd een heat protector spray of serum gebruiken.

4. Niet investeren in een goede krultang.
Goedkope krultangen geven vaak gewoon niet hetzelfde effect als eentje waar je net iets meer voor neer legt. Krul jij je haren graag en vaak? Dan raden we je zeker aan om er eentje aan te schaffen die goed werkt én je haar zo min mogelijk schade aan doet.

5. De krultang maar op één manier gebruiken.
Verschillende soorten krullen of slag vragen ook om verschillende manieren van krullen. Zo draai je voor een old-school glamour krul al je haar om de krultang heen. Voor moderne, messy waves krul je juist de puntjes en de haaraanzet niet. Daarnaast kun je met een krultang ook kiezen waar je volume wilt creëren en waar juist niet. Video tutorials kunnen je in zo’n geval heel goed op weg helpen. Op zoek naar ideeën? Kijk hier of hier!

6. De krultang te lang vast houden.
Onthoud dit goed: je moet de krultang zeker niet té lang vast houden. Denk aan zo’n 10 seconden per pluk – iets langer kan – en probeer hier consistent in te zijn voor het mooiste resultaat.

7. Je haren niet goed droog föhnen voor je een krultang gebruikt.
Als je ooit met hittestyling producten aan de slag bent gegaan op nat haar heb je vast gemerkt dat dit begint te sissen. Geen goed teken. Föhn je haren helemaal droog voor je aan de slag gaat en vergeet geen heat protector product te gebruiken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 8 meest gemaakte fouten met een krultang
Sluiten