Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Entertainment 21 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste en meest originele thema’s voor je 21 diner

Iets wat de laatste jaren erg populair is geworden, is het organiseren van een uitgebreid diner voor je 21ste verjaardag. Dit is vaak een chique diner waar een uitgesproken thema aan gekoppeld is. Het kiezen van een 21 diner thema kan soms best lastig zijn. Wij delen daarom een aantal leuke thema’s, die nog niet al is gedaan door je halve vriendinnengroep.

Want ja, thema als ‘La Dolce Vita’ en ‘White Party’ zijn leuk, maar niet memorabel.

Wat is een 21 diner?

Een 21 diner is ontstaan in de studentikoze kringen. Dit is van oorsprong het moment om de mensen die je ontmoet hebt binnen je studentenvereniging je thuisomgeving te laten zien. Het “moet” daarom ook altijd georganiseerd worden bij je ouders thuis. Aan zo’n diner wordt een thema gekoppeld. Dit thema kan terugkomen in de versiering van de tafel of details in de kamer waar het diner plaats vindt, maar voornamelijk ook in de dresscode. Het is dus het makkelijkst om een thema te kiezen waar een bijpassende outfit vinden niet een onmogelijke klus is.

De leukste thema’s voor het 21-diner

Je kunt een 21 diner thema van een aantal factoren laten afhangen, bijvoorbeeld het seizoen waarin jij je 21 diner geeft of een thema wat past bij jouw hobby’s. Ben jij in de lente jarig, dan is het leuk om een kleurrijk thema te kiezen. Houd je van reizen? Dan zou een reis thema leuk zijn. Zo kun je dus een aantal thema’s kiezen die aansluiten op jouw als persoon. Dit hoeft uiteraard niet. Je kan ook gewoon een leuk thema kiezen zonder dat daar enige reden achter zit.

Kleurrijk

In deze periode, vooral met Pasen in opkomst, is het leuk om een kleurrijk thema aan je diner te geven. De lente wordt vaak geassocieerd met pastel kleuren en de zomer met felle kleuren, dus hoe leuk is het om dit terug te laten komen in je tafel en in de dresscode. Voorbeelden:

 • Felle kleuren: iedereen mag diens eigen kleur kiezen, als het maar lekker fel is.
 • Panter: want hoe gezellig is een lekker fout panterdecor?
 • Disco Dolls: denk metallic en jaren ’80.

Landen

Als je houdt van reizen, andere culturen of andere keukens, dan is een landenthema ook erg toepasselijk. Je kiest een land uit en maakt een menukaart met gerechten van deze keuken. De dresscode zou dan de kleuren van de vlag kunnen zijn of een kleur dat geassocieerd wordt met dit land. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Mexico
 • Spanje
 • Frankrijk
 • Griekenland

@gelnailsnina_

21 diner – italian summer 🍋✨🌻⛅️🥂 #21diner #italiansummer #fyp #21birthday

♬ Love In Portofino – Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Films

Hoe leuk is het om jouw favoriete film of serie als 21 diner thema te kiezen voor je diner. Mensen kunnen verkleed komen als een bepaald personage uit de film, of je maakt het iets makkelijker en maakt de dresscode iets algemener. Neem bijvoorbeeld de film Mamma Mia, je kunt dan als dresscode de kleur blauw doen en in de versieringen het thema Griekenland. Voorbeelden zijn:

 • Mamma Mia
 • Bridgerton
 • Emily in Paris
 • Gossip Girl
@demiverburg._

Best night ever🇬🇷🫶🏻💕🥹 #21diner #mammamia #abba #birthdaydiner #mammamiadiner

♬ gimme gimme gimme BOBW party – Best of Both Worlds Party

Chique

Een ander 21 diner thema voor inspiratie is chique. Chique is natuurlijk erg breed en kun je eigenlijk aan elk thema toevoegen. Gebruik bijvoorbeeld goud bestek en laat de tafel mooi oplichten door veel luxe dinerkaarsen te gebruiken. Voorbeelden:

 • Bohemian chique
 • Colourful chique
 • Black chique
@zonnestraalsol

Een onvergetelijke avond met al mijn parels 🌸 #21diner#bohemianchique#summer#bestdinner#speeches

♬ home – sped up + reverb – pearl & fast forward >> & Tazzy

Maak het jezelf makkelijk

Geen zin in veel gedoe, maar wel het thema lekker doorvoeren gedurende de avond? Dan hebben wij het ideale thema voor je: Havermelkelite. Het enige wat je hoeft te doen is minimale gerechten op megasimpele borden te leggen, wat breekbrood van Fort 9 te serveren en wat Aesop zeep op tafel te zetten. Oh, en vergeet de natuurwijn en simpele krukjes niet!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.