Fabienne Meijer
Fabienne Meijer Love & Life 28 aug 2018

De 4 relatie-valkuilen waar je nóóit meer in moet trappen

Er zijn een aantal soorten relaties waar we ons maar in blijven storten, terwijl we weten dat het niet goed voor ons is. We kunnen stilstaan bij de vraag waarom we dat precies doen, maar we kunnen ook proberen zo’n gedoemde mislukking te herkennen voordat het te laat is.

1.De platonische relatie

Een relatie zonder passie, zonder seks, zonder sensuele spanning – dat is gewoon een vriendschap. En met een vriendschap is helemaal niets mis, maar het is niet wat je verwacht bij de term ‘relatie’. Jullie kunnen misschien goed met elkaar praten, veel lachen en hebben nooit ruzie, maar als er geen tension te bespeuren is, is het misschien toch beter om op zoek te gaan naar een partner met meer vuurwerk.

2. De relatie zonder tijd voor elkaar

Jij hebt een drukke baan, hij heeft een groot sociaal netwerk. Daarnaast sporten jullie allebei intensief, onderhouden verschillende hobby’s en je moet ook nog een paar keer per maand bij je ouders op de bank zitten. Kortom: jullie levens passen gewoon niet elkaar. Toegegeven, het is altijd passen en meten, zeker als je allebei ambitieus bent. Maar als je echt voor elkaar gaat, dan vind je die tijd wel. Je hoeft niet eens per se te settelen voor een huismus met een lege agenda: iemand met wie je hobby’s of een vriendenkring deelt, kan al uitkomst bieden.

3. De vechtrelatie

De dagen die jullie doorkomen zonder ruzie te maken, zijn op één hand te tellen. Je weet stiekem wel dat het niet goed zit als je weer huilend met je moeder aan de telefoon hangt, maar je wil hem niet opgeven. Je houdt immers van elkaar en je had plannen voor de toekomst. Prima, maar van een relatie hoor je uiteindelijk gelukkiger te worden, niet ongelukkig. Zeker als er ook nog sprake is van fysiek of emotioneel geweld, is het verstandig om er zo snel mogelijk een punt achter te zetten.

4. De playboy-relatie

Hij is veel te mooi, veel te glad, veel te gelikt en hij heeft veel te veel vriendinnen. We vallen op ‘m, omdat we dat foute aantrekkelijk vinden – en als hij ons aandacht geeft, krijgen we daar stiekem best wel kriebels van. Het is waarschijnlijk overbodig om te benadrukken dat je dit type echt links moet laten liggen, maar het kan nooit kwaad om het nog maar eens te zeggen. Fout is leuk voor een avondje of twee – maar het is zeker geen boyfriend material. 

De meeste mensen hebben wel eens een relatie meegemaakt waarvan ze zonder twijfel zeggen: never again. Hoewel het altijd makkelijk oordelen is als je er zelf niet middenin zit, kan een welgemeend advies soms de eye-opener zijn die je nodig hebt. Welk type is herkenbaar voor jou?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 4 relatie-valkuilen waar je nóóit meer in moet trappen
Sluiten