admin
admin Post 23 jan 2018

DIY project: van saaie bureaustoel tot cosy eyecatcher

Soms kijk je rond in je kamer en ben je gewoon niet meer tevreden. De kleur van de muur staat je niet meer aan, het schilderij vind je toch eigenlijk heel lelijk en de indeling vind je niet meer leuk. Het liefst gooi je alles de deur uit en koop je een volledig nieuwe inboedel, alleen is dit niet voor iedereen even haalbaar. Het makkelijkste en goedkoopste wat je kunt doen is wat je al in huis hebt in een nieuw jasje steken.

Bureaustoel 2.0

Iets dat vaak prominent en lelijk aanwezig is in je kamer, is je bureaustoel. Ja, hij zit super lekker en zorgt ervoor dat je uren kunt doorwerken zonder last van je rug te krijgen, maar echt mooi kun je hem niet noemen. Om je comfortabele stoel te behouden, maar ook een mooie eyecatcher te creëren kun je hem heel simpel in een paar makkelijke stappen compleet omtoveren. Hieronder staan alle stappen beschreven als inspiratie, maar je kunt er natuurlijk volledig je eigen draai aan geven door andere stoffen en kleuren te gebruiken.

Stap 1

Haal eerst de stoel van de poot af, om vervolgens de wieltjes los te kunnen draaien. Je kunt nu heel makkelijk de poot en de wieltjes verven of sprayen in een kleur naar keuze; doe dit buiten en dek je omgeving goed af voor je begint. Leg ze vervolgens aan de kant om ze zo lang mogelijk te kunnen laten drogen, om de kans op beschadiging zo klein mogelijk te maken.

bureaustoel make-over
A BEAUTIFUL MESS

Stap 2

Neem je grote lap faux fur, deze kun je kopen op de markt, en leg deze ondersteboven op de stoel. Let hierbij goed op welke richting het nep bont opgaat, zodat de haren straks niet gek omhoog komen te staan. Begin vervolgens aan de achterkant van de stoel met het straktrekken van de stof en zet dit vast met spelden. Ga vervolgens naar de binnenkant van de rugleuning en eindig met de armleuningen.

bureaustoel make-over
A BEAUTIFUL MESS

Stap 3

Naai vervolgens alle stukken die je net hebt vastgepind aan elkaar, om vervolgens de overige stukken stof af te kunnen knippen.

bureaustoel make-over
A BEAUTIFUL MESS

Stap 4

Wanneer je dit gedaan hebt plaats je de hoes terug om de stoel, om het zo het zitgedeelte er netjes uit te kunnen knippen. Knip ongeveer 5 centimeter van de rand af, zodat je genoeg stof over hebt om het zitgedeelte aan vast te kunnen maken. Trek de stof zo strak mogelijk om het nieuw zitgedeelte vast te kunnen pinnen aan de rest van de hoes en naai deze vervolgens aan elkaar. Nu zitten alle losse gedeeltes aan elkaar vast en is je hoes bijna compleet.

bureaustoel make-over
A BEAUTIFUL MESS

Stap 5

Knip de stof aan de onderkant rondom de stoel, zodat hij overal even lang is. Let op dat de stof ongeveer 3 centimeter langer is dan het einde van de stoel. Dit is cruciaal; met deze overige centimeters stof kun je de hoes uiteindelijk vastmaken aan de stoel zelf.

bureaustoel make-over
A BEAUTIFUL MESS

Stap 6

Ga nog een keer langs alle naden van de hoes en check waar je hem eventueel nog wat strakker moet maken; de hoes moet uiteindelijk zo strak mogelijk om de stoel komen te zitten. Wanneer de hoes volledig strak zit haal je hem van de stoel af en keer je hem binnenstebuiten. Plaats hem terug op de stoel en maak de overige stof vast aan de stoel met een nietmachine of met een lijmpistool, zodat de stof niet meer kan bewegen.

A BEAUTIFUL MESS

Stap 7

Plaats de poot terug en klaar is je nieuwe bureaustoel!

bureaustoel make-over
A BEAUTIFUL MESS

A Beautiful mess

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
DIY project: van saaie bureaustoel tot cosy eyecatcher
Sluiten