Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Creative 11 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Move over twisted candles – Met déze DIY maak je zelf kaarsen die lijken op een kerstboom

Het kan je niet zijn ontgaan: al weken gaat de DIY twisted candle viral. En wij begrijpen het wel, die kaarsen zijn ook megaleuk. Helemaal nu de dagen steeds korter worden en het al vroeg donker wordt. Heb je de gedraaide variant al gemaakt en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? We got you. Wij vonden namelijk een DIY waarbij je kerstboomkaarsen kan maken. Kaarsen die lijken op een kerstboom.

Ideaal voor de feestdagen. Om op je kersttafel te zetten óf om cadeau te geven.

DIY kerstboomkaars

Eerder vertelden we je al dat kaarsen al lang niet meer bedoeld zijn om alleen maar op te branden, je kan ze ook heel goed gebruiken als decoratie in je interieur. Waar je bij de DIY gedraaide kaarsen ook nog wat tijd en een vaas of kom met water nodig had, is dit DIY-project nóg makkelijker. Je hebt een mesje nodig en je gebruikt kaarsen die je al hebt. Easy. Het leukste is natuurlijk om groene kaarsen te gebruiken, al kan een gekleurde kersboomkaars ook heel tof zijn.

Zelf je kerstboomkaars maken? Zó doe je dat.

Aan de slag

Zoals je op je filmpje ziet, is het niet heel ingewikkeld. Wel moet je natuurlijk voorzichtig te werk gaan met het mesje. Je kunt ervoor kiezen om je lange, smalle kaars eerst korter te maken door hem te halveren. Het is ook tof om meerdere kaarsen om te toveren tot een kerstboom en verschillende hoogtes aan te houden, maar dat is natuurlijk helemaal aan jou.

Goed. Om van je kaars een kerstboomkaars te maken, snijd je met het mesje schuin in de kaars waardoor de “takken” ontstaan. Deze takken kan je gelijk houden, maar je kan ook onderaan grotere takken maken, en aan de bovenkant kleinere takken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Move over twisted candles – Met déze DIY maak je zelf kaarsen die lijken op een kerstboom
Sluiten