Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 8 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Must see – 7 steengoede documentaires met een Emmy-nominatie

Als we aan de Emmy’s denken, dan denken we aan de categorieën comedy, drama en limited series. Wat we even vergeten, is dat er ook genoeg steengoede docu’s een Emmy winnen. En ja, omdat we Netflix nu wel hebben uitspeelt, wagen we ons aan de documentaires van niveau. Wij zetten zeven documentaires op een rijtje met een Emmy-nominatie.

Geloof ons, deze documentaires wil je zien.

7x documentaires met een Emmy-nominatie

Dit regenachtige weer vraagt om een chilsessie op de bank, inclusief snacks.

1. Hillary

Hillary is een van de meest intieme kijkjes in het leven van staatssecretaris Hillary Clinton. De docu volgt haar leven van jonge feministe tot de spraakmakende politici die ze nu is. De vierdelige serie was eerder al genomineerd voor een TCA Award en nu dus ook voor een Emmy. Zeker het kijken waard.

2. The Last Dance

Hoewel de naam je anders doet vermoeden, gaat The Last Dance over het leven van basketbal-legende Micheal Jordan. De docuserie focust op de start van zijn carrière, zijn laatste seizoen bij Chicago Bulls en de aanloop naar zijn pensioen. Alle afleveringen van The Last Dance zijn te zien op Netflix.

3. Tiger King: Murder, Mayhem And Madness

Jep. ook de viral docuserie Tiger King is genomineerd voor een Emmy. Joe Exotic heeft ons met zijn waanzin flink door die quarantaine heen gesleept en we zijn nog aan het nagenieten. Heb jij de serie nog niet gezien? Dan begrijpen wij niet waar je nog op wacht.

4. McMillions

Hoewel wij even dachten dat dit over de Maccie ging, neemt McMillions een diepe duik in de Monopoly-promotiezwendel in de jaren ’90. Het sluwe plan van Jerry Jacobson eindigde in een groot aantal nep-winnaars. De documentaire is genomineerd voor vijf (!) Emmy’s en is te zien op HBO Max.

5. Becoming

Michelle Obama vertelt over haar leven, de hoop en de verbondenheid die zijn heeft ervaren tijdens haar tijd als first lady van de Verenigde Staten en tijdens haar tour Becoming. De documentaire is geproduceerd door Michelle Obama en is te zien op Netflix.

6. The Apollo

HBO vertelt in The Apollo de geschiedenis van het legendarische Apollo Theater in New York. Ze gaan terug naar de opening in 1913, maar spreken ook met verschillende zwarte artiesten over wat de plek voor hen betekent. Deze wil je niet missen.

7. Ugly Delicious, seizoen 2

In the mood for food? Zet dan Ugly Delicious op. Deze documentaire gaat over de geschiedenis en cultuur rondom ‘s werelds beroemdste en meest favoriete gerechten. Zorg wel dat je wat snacks hebt staan, want het water loopt je in de mond tijdens Ugly Delicious.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Must see – 7 steengoede documentaires met een Emmy-nominatie
Sluiten