Dominique zit bij de Luchtmacht: ‘Mijn roze kamertje hing vol posters van vliegtuigen’

De tijd dat werken bij Defensie alleen voor mannen was ligt ver achter ons. Tegenwoordig bieden de Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee juist alle ruimte voor vrouwen om zich te ontwikkelen tot echte powervrouwen.

Die vind je daar in alle werkgebieden: het is de dame die haar eigen bedrijf op heeft weten te zetten, het is het meisje dat twee masters afrondde om haar droom na te jagen, het is de vrouw die zware diensten draait op de Eerste Hulp, en het is ook de vrouw die zich inzet voor vrede en veiligheid bij Defensie.

Dominique is zo’n vrouw die voor een carrière bij Defensie koos. Op het eerste gezicht zou je het misschien niet denken, met haar lange blonde haren en fleeky make-up. In het weekend denken mensen zelfs dat ze nagelstyliste is. Maar nee, Dominique wilde altijd al vliegen, en haar grote droom is uitgekomen. Bekijk hieronder haar verhaal.

Wil je weten wat voor carrièremogelijkheden er voor jou zijn bij Defensie? Er zijn enorm veel maatschappelijke en humanitaire taken die je daar kunt vervullen, júist voor meiden zoals jij. Check werkenbijdefensie.nl om de eerste stap te zetten.

In samenwerking met het Ministerie van Defensie

Reageer op artikel:
Dominique zit bij de Luchtmacht: ‘Mijn roze kamertje hing vol posters van vliegtuigen’
Sluiten