Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Home & Interior 2 mrt 2018

9 simpele manieren om een donkere kamer lichter te laten lijken

Niet ieder huis komt met de luxe van grote ramen en lichte ruimtes en daarom is het fijn dat er een aantal simpele manieren bestaan om donkere kamers lichter te maken.

Als jij een kamer hebt waar weinig licht binnenkomt, hebben we hieronder negen goede en makkelijk uitvoerbare tips voor je die kunnen helpen bij het oplichten van je kamer.

1. Check je lampen

Niet alleen de hoeveelheid lampen in je kamer maakt een verschil, maar ook het soort. Zo kun je beste gaan voor LED lampen met natuurlijk daglicht. Het afstoffen van je lampen kan daarnaast ook een hoop schelen.

2. Kies de juiste witte verf

Het is vanzelfsprekend dat witte muren een ruimte lichter maken, maar het zal je verbazen wat een verschil de juiste teint kan maken. Kies een heldere witte kleur uit, bij voorkeur eentje die glanst. Deze reflecteert namelijk zo veel mogelijk licht.

3. Vermijd donkere en grove meubels

Grove meubels die de grond bedekken kunnen je kamer een stuk donkerder en zwaarder laten ogen. Vervang deze meubels bij voorkeur voor lichte varianten met dunne poten, waarbij de grond zichtbaar blijft. Zo is een witte of transparante salontafel met dunne, witte poten bijvoorbeeld een betere optie dan een groot, donker vlak.

4. Ga voor open kasten

Het staat een stuk luchtiger wanneer je planken aan je muur ophangt dan wanneer je een donkere, robuuste kast in je kamer hebt staat. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de spulletjes die je op de planken neerzet iets toevoegen aan het interieur van je kamer. Stop spullen die je liever niet ziet daarom in bijvoorbeeld een mand.

5. Mirror, mirror on the wall

Spiegels laten een kamer groter lijken doordat ze een ruimte optisch verlengen én ze reflecteren licht. Daarom geldt in dit geval de regel hoe groter de spiegel, hoe beter. Zet bijvoorbeeld een enorme spiegel achter een bank of hang er een boven een kast – bij voorkeur tegenover een raam vanwege het licht. Je kamer zal ineens een stuk ruimer en lichter ogen.

6. Metrotegels

Het is niet voor niks dat deze ouderwetse maar klassieke tegels nog steeds veel voorkomen in interieurs. Ze hebben namelijk een glanzende finish en reflecteren daarom licht. Vandaar dat ze wonderen kunnen verrichten voor donkere kamers.

7. Omarm minimalisme

Hoe minder spullen er in je kamer staan of rondslingeren, hoe ruimtelijker en lichter deze oogt. Berg al je frutsels dus netjes op en kies er voor om één of twee mooie decoratiestukken neer te zetten in plaats van tien.

8. Ga voor doorzichtige meubels

Doorzichtige meubels zijn de perfecte keuze voor donkere kamers, aangezien ze visueel geen ruimte in beslag nemen en geen licht blokkeren. Salontafeltjes van plastic of de beroemde ghost chairs verdwijnen als het ware in je kamer.

9. Decoreer met metallic

Metallic accenten zullen helpen om je kamer op te lichten doordat ze reflecteren. Daarnaast staat het natuurlijk ook heel leuk. Een win-win situatie, dus.

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 simpele manieren om een donkere kamer lichter te laten lijken
Sluiten