Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 26 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Donna (27): ‘Mijn beste vriendin heeft mijn babynaam gestolen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Donna* (27), die erachter kwam dat haar beste vriendin de naam die zij aan haar kindje wilde geven gaat gebruiken.

Hi Donna, kan jij meer vertellen over jouw situatie?

“Ik kwam onlangs in een nogal vervelende situatie terecht. Ik ben al 8 jaar bevriend met mijn beste vriendin. Al vanaf het begin van onze vriendschap dromen we beiden van huisje, boompje, beestje. We hebben beiden al meerdere jaren een vriend en met allebei de relaties gaat het erg goed. We wonen allebei samen en beginnen ook over gezinsuitbreiding te praten. Maar wat ik niet wist was dat zij al met deze gezinsuitbreiding bezig was. Een paar weken geleden vertelde ze mij namelijk dat ze zwanger was van haar eerste kindje. Ze is al flink op weg en heeft het al die tijd geheim gehouden om eventuele teleurstellingen uit de weg te gaan, mocht er iets mis gaan. Ik ben natuurlijk super blij voor haar en mijn geluk kon niet meer op, tot ze onlangs een nogal shockerende onthulling deed.”

Wat gebeurde er precies?

“Vroeger hebben we samen veel over onze toekomstige kinderen gefantaseerd. Met wie we die zouden krijgen, hoeveel we er willen, hoe ze eruit zouden komen te zien en welke namen we ze zouden geven. Net als veel andere vrouwen waarschijnlijk hebben, hadden ook wij onze lijstjes met namen klaar. Deze hebben we toen met elkaar gedeeld en ik dacht er niks van toen, maar kwam er laatst achter dat ik dit beter niet had kunnen doen. Mijn lijstje met namen is door al die jaren hier en daar wel iets veranderd, maar ik had één naam die ik het allerleukste vond en nog steeds vind. Toen mijn beste vriendin en haar vriend erachter kwamen welk geslacht hun baby had maakten ze de naam van hun baby ook direct bekend, en tot mijn verbazing was dat mijn babynaam: de naam die ik voor mijn toekomstige baby in gedachten had.”

Wat was je reacties?

“Toen ik het hoorde wist ik niet hoe ik moest reageren. Mijn gezicht betrok zonder dat ik daar ook maar enige invloed op had. Mijn vriend zei dat het leek alsof ik een geest had gezien en zo voelde het ook. Ik kon gewoon niet geloven dat ze zo mijn naam had gestolen.”

Heb je dit met haar besproken?

“Tuurlijk. Ik ben na de aankondiging, toen er niet meer zoveel mensen waren, naar haar toegegaan om haar te confronteren. Ik vroeg haar hoe ze zo mijn naam kon stelen en hem zonder schaamte ging gebruiken. Ze ontkende dat ik haar ooit over deze naam had verteld en zei dat ze niet wist waar ik het over had. Volgens haar was haar vriend met de naam gekomen, maar hier geloof ik niks van. Ik kon mijn oren gewoon niet geloven. Niet alleen heeft ze mijn babynaam gestolen, maar ze ontkent het ook nog recht in mijn gezicht terwijl ik 1000% zeker weet dat ik het haar heb verteld. Ik wil dit onze vriendschap niet laten beïnvloeden, maar het voelt echt als een mes in mijn rug…”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.