Vivian
Vivian Beauty 13 jul 2016

Door deze 11 fouten te vermijden mislukt je cateye nooit meer

Een cat eye is nou eenmaal flink lastig om goed te krijgen. Zoals voor alles, geldt hier ook: practice makes perfect. Maar er zijn misschien wel een paar fouten die je steeds maakt, waardoor het alsmaar niet lukt om een goede wing te maken.

1. Je ‘prept’ je oogleden niet met poeder. Het is belangrijk om eerst je oogleden te preppen met een poederproduct zoals oogschaduw of gezichtspoeder. Dit houdt de natuurlijke oliën als het ware in bedwang, waardoor je eyeliner goed op zijn plek blijft.

2. Je probeert de wing in één beweging te maken. Volgens Hannah Hatcher, makeup artist bij Jane Iredale, moet je je wing in zo’n vier tot tien stukjes maken. Zij stelt in ieder geval deze volgorde voor: begin bij je wimperlijn, bepaal waar en hoe je de wing wil en vervolgens maak je die twee eyelinerstukken aan elkaar vast.

3. Je gebruikt enkel een kleine spiegel. Het is al moeilijk genoeg om bij beide ogen een gelijke cat eye te creëren. Maar wanneer je alleen een compacte spiegel hebt, zie je maar één oog en is het bijna onvermijdelijk dat je ogen ongelijk worden. Kijk dus altijd ook vanaf een afstandje naar je ogen en bepaal zo waar je wing moet komen.

4. Je begint niet klein. Je kunt een cat eye zo fierce and bold maken als je zelf wilt, maar begin altijd klein. Het is makkelijker om eyeliner op te bouwen dan het er af te halen als je per ongeluk de fout in bent gegaan.

5. Je gebruikt een opgedroogde eyeliner of een oude, rafelige kwast. Wanneer je merkt dat er weinig product uit je eyeliner komt of dat het bulky wordt, is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Hoe hard je ook probeert, het zal je met oude eyeliner nooit lukken om een strakke wing te zetten.

6. Je doet je ogen dicht. Erik Soto, makeup artist bij Kat Von D, ziet dat veel vrouwen hun ogen dichtdoen als zij eyeliner aanbrengen. Dit is volgens hem een van de grootste fouten die je kunt maken met eyeliner, omdat je zo niet kunt zien hoe het er daadwerkelijk uitziet. Houd daarom altijd je ogen open en kijk steeds of het is zoals je het wil hebben.

7. Wanneer je de fout ingaat, haal je alles er direct af. Dit is echter nergens voor nodig. Vouw een make-updoekje door de helft, zodat de rand strak is. Haal deze rand langs je eyeliner, om een strakke wing te krijgen. Dit kun je ook doen met concealer en een plat of schuin afgesneden kwastje.

8. Je doet maar wat. Zoals gezegd: oefening baart kunst. Volgens Soto kan het helpen om ’s avonds, voordat je je make-up eraf haalt, nogmaals een wing te proberen. Op dat moment hoeft de cat eye niet perfect te lukken, omdat je toch nergens meer heen gaat, waardoor je misschien minder stress hebt.

9. Je gebruikt altijd dezelfde eyeliner. Net zoals dat niet alle lippenstiften en mascara’s even goed zijn, kan het zijn dat jouw eyeliner niet voor jou werkt. Probeer daarom eens een andere. Lees eventueel reviews online om erachter te komen welke eyeliner het beste bij jou past.

10. Je hebt haast. Tijdsgebrek en eyeliner zijn twee woorden die niet samen in één zin horen. Wanneer je haast hebt, is het maar beter om de cat eye over te slaan. Tenzij je het niet erg vindt om twintig minuten te laat te zijn.

11. Je eyeliner is niet ‘egaal’. Een cat eye is eigenlijk net een kleurplaat: je zet wat strepen en die kleur je in. Het is dan ook het mooist als je cat eye helemaal ingekleurd is. Vooral tussen de wimpers kan het nogal eens gebeuren dat je een plek overslaat. Controleer daarom altijd even of alles mooi egaal is.

Bonustip – Een cat eye wordt een stuk makkelijker met een stukje plakband! Zo doe je dat:

Reageer op artikel:
Door deze 11 fouten te vermijden mislukt je cateye nooit meer
Sluiten