Josca
Josca Health 25/03/2016

Door te wandelen verbrand je meer calorieën dan je denkt

Misschien is je wel eens verteld dat wandelen minstens zo goed is als hardlopen, maar is dat echt zo? Researchers van de Southern Methodist universiteit in Dallas hebben een nieuwe manier uitgevonden om erachter te komen hoeveel energie men verbruikt tijdens een bepaalde lichaamsbeweging. Het aantal calorieën dat verbrand wordt tijdens wandelen ligt aanzienlijk hoger dan men eerst dacht.

De formules die eerst werden gebruikt om te berekenen hoeveel calorieën iemand verbrandt, zoals de ACSM en de Pandolf vergelijkingen, zijn van 40 jaar geleden. Hiervoor wordt enkel de gemiddelde lengte van een man gebruikt, dus deze formules zijn niet voor iedereen passend.

De nieuwe vergelijking gebruikt eenieders individuele lengte en metabolisme en kan ook toegepast worden op kleinere mensen, die meer calorieën verbranden door te lopen. Bijna alle uitkomsten van de oude vergelijkingen blijken onderschat. Een vrouw van 1 meter 56 die 63 kilo weegt, zou volgens de oude methode 74 calorieën verbranden na 1,5 kilometer wandelen. Volgens de nieuwe methode zijn dit er maar liefst 90.

Waarschijnlijk is je fitness app dus niet zo heel consequent met het laten zien van het juiste aantal calorieën dat je verbrandt (tenzij je de lengte van ‘een gemiddelde man’ hebt) en is wandelen effectiever dan je denkt.

Zo verbrand je 200 calorieën in minder dan een uur:

Reageer op artikel:
Door te wandelen verbrand je meer calorieën dan je denkt
Sluiten