Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 30 jul 2019

Dit zijn de do’s en don’ts voor het knippen van een pony bij krullen

Het knippen van een pony is altijd spannend, maar voor mensen met krullend haar is het nog nét iets enger. Loop je de salon uit met een va-va-voom kapsel, of wordt het coupe poedel?

Gezien de bouncyness van krullen, weet je nooit precies hoe het zal vallen als de schaar erin gezet wordt. Gelukkig zijn er professionals die ervaring hebben met het knippen van krullend haar. Hieronder vind je een aantal handige do’s en don’ts voor bij het knippen van een pony bij krullen.

Mint 🍬 🔍 Polo Ralph Lauren Exclusive logo t-shirt in green (1436907) Nike Psychedelic Air Max 270 React Trainers (1436203)

603 Likes, 12 Comments – Lesley (@asos_lesley) on Instagram: “Mint 🍬 🔍 Polo Ralph Lauren Exclusive logo t-shirt in green (1436907) Nike Psychedelic Air Max 270…”

Houd rekening met de lengte van het haar

Bij krullend haar is het belangrijk stil te staan bij het feit dat het gewicht verliest op het moment dat je er een stuk af knipt. Dit betekent namelijk dat het haar omhoog springt. Zorg er dus voor dat er genoeg ruimte overblijft voor deze bounce. Dit doe je door de pony langer te knippen dan dat je ‘m uiteindelijk gaat dragen.

Bezoek een professional

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om zelf de schaar in je lokken te zetten en zo flink wat centjes te besparen, doe. het. niet. Zeker met een krullend kapsel heb je geen idee wat je gaat aantreffen als je een pluk eenmaal hebt afgeknipt. We raden aan een professional te bezoeken die ervaring heeft met het knippen van krullen.

It’s fair to say we can expect everyone’s captions and posts to be about the sweltering heat the U.K. is experiencing. So I’m going to be practical and post a pic of me a cardigan 😂 (Gifted outfit) 📸 – @textbookbeauty . . . #rewardstyle #riverisland #arket #goldnecklace #liketkit #LTKunder100 #LTKunder50 #LTKspring #LTKeurope @liketoknow.it.europe @liketoknow.it . http://liketk.it/2DBOa

489 Likes, 10 Comments – Helina ૐ (@itslinamar) on Instagram: “It’s fair to say we can expect everyone’s captions and posts to be about the sweltering heat the…”

Zorg voor de juiste verzorging

Net zoals de rest van je haar, hebben ook krullen speciale verzorging nodig. Toch kan dit lastig zijn; droge krullen zijn een dikke no-no, maar een vettige pony is ook geen goede look. Gelukkig kan een beetje curl control cream al een wereld van verschil maken.

Gebruik niet teveel aan verzorgingsproducten

Terugkomend op het vorige punt, is het belangrijk niet te veel producten te gebruiken in je pony. A little goes a long way. Verder is het verstandig om de hoeveelheid product in laagjes op te bouwen. Zo voorkom je dat je meer gebruikt dan nodig.

Houd er rekening mee als je je haar ook steil draagt

Zet jij regelmatig de föhn in je krullen om deze te steilen? Houd hier dan rekening mee bij het knippen van een pony. Je wil er bij het steilen van je haar natuurlijk niet achterkomen dat er een enorm gat in je kapsel zit.

Dit vind je ook interessant:
7 makkelijke tips om te voorkomen dat je krullen uitzakken

Elite Daily

Reageer op artikel:
Dit zijn de do’s en don’ts voor het knippen van een pony bij krullen
Sluiten