Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 15 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeite met opstaan? Dankzij dit douchetrucje ben je zo wakker

We hopen dat we niet de enige zijn die intens veel moeite hebben met wakker worden in de ochtend. Zeker nu het alweer wat later licht wordt, is het afzien. Gelukkig bestaat er een douchetrucje waardoor we meteen wakker worden.

Sneller wakker

Ondanks dat het nog steeds lekker weer is, wordt het alsmaar moeilijker (lees: onmogelijk) om ‘s ochtends je bed uit te komen. Je bed uitrollen en jezelf naar werk of school slepen, lijkt onbegonnen werk. Maar niet getreurd, de dagen van huilend wakker worden omdat je vijf keer hebt gesnoozed, zijn voorbij.

Er bestaat namelijk een douchetrucje waardoor je meteen klaarwakker bent en daarnaast zou het ook je energieniveau gedurende de dag gelijk houden. O ja, Victoria Beckham gelooft er ook in. En je weet het: als Victoria Beckham ergens bij zweert dan moet het wel kloppen.

‘s ochtends douchen

Oké, als je het dan al voor elkaar hebt gekregen om je bed uit te komen (applausje voor jezelf, je gaat lekker), heb je natuurlijk meteen de neiging om onder een enorm hete douche te stappen. Ondanks dat dit heerlijk ontspannen is, is het niet bepaald bevordelijk voor een actieve ochtend.

De truc

Het trucje dat je gaat helpen is enorm simpel en kost maar 90 seconden van je kostbare tijd. Je ochtenddouche begint zoals normaal en het enige wat je aan moet passen, is hoe je de sessie afsluit. Dus, heb je alles ingezeept, gewassen, gescrubd en geschoren? Dan draai je de koude kraan helemaal open en daar blijf je 30 seconden onder staan. Niet lauwwarm, gewoon koud.

Jep, dat is even slecht gaan, maar na de 30 seconden mag je weer 30 seconden bijkomen onder een warme straal. Zijn de 30 seconden voorbij? Dan ga je weer 30 tellen onder de koude straal. Daarna niet valsspelen en weer onder de warme straal gaan, maar de douche uitzetten en aankleden.

Hoe werkt het dan?

Het is absoluut geen pretje, maar wel enorm effectief. De snelle switch van het specifieke aantal seconden in temperatuur zocht voor een boost in je lichaam. Je haarvaatjes gaan open, je bloedsomloop wordt weer gestimuleerd en je krijgt een mentale en fysieke boost.

Volgens onderzoekers zou dit trucje zelfs je immuunsysteem op de lange termijn verbeteren, het zou je helpen met afvallen en het zou stress verminderen. Wij gaan het morgenochtend even proberen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

5 dingen om te doen als je eigenlijk geen ochtendmens bent

Viva

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeite met opstaan? Dankzij dit douchetrucje ben je zo wakker
Sluiten