Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dr. Martens x Rick Owens: de samenwerking van onze dromen

We hebben heuglijk nieuws uit de modewereld voor je: Rick Owens en Dr. Martens hebben de handen ineen geslagen voor een kleine schoenencollectie. Deze samenwerking kon ook niet uitblijven, want de twee grote merken hebben dezelfde grunge-achtergrond. Wij hebben hier de beelden voor je.

En zeg maar ‘doei’ tegen je spaargeld, want de schoenen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Dr. Martens x Rick Owens

De samenwerking tussen Dr. Martens en Rick Owens is een samensmelting van de grunge cultuur. De ondergrondse, esthetische en genderneutrale silhouetten van de grunge icoon zijn een ideale aanvulling op de authentieke, vooruitstrevende laarzen van Dr. Martens.

Ze vormen de basis voor een nieuwe explosieve collectie. De laarzen hebben allemaal een iets hogere zool en de langere lip – kenmerken voor de schoenontwerpen van Rick Owens.

De razendsnelle opkomst van Rick Owens in de jaren ’90 viel samen met de grunge renaissance voor Dr. Martens: een decennium gedefinieerd door gedeconstrueerde kledingkasten en zelfexpressie. De geest van energieke non-conformiteit drijft deze nieuwe samenwerking, gericht op de iconische 1460 en 1918 18-eyelet laars.De collectie behoudt de onmiskenbare kenmerken van het Dr. Martens DNA, naast het esthetische silhouet, vormgegeven door Owens.

De collectie bevat een tweetal aan laarzen, hier komen ze.

Dr. Martens x Rick Owens 1460 – €349

De 1460 8-oog laars is omgebouwd in zacht, zwaar zwart Lunar leer met contrasterende, jumbo-dikke parelveters en extra brede oogjes met een mat zilveren afwerking.

Dr. Martens

 

Dr. Martens x Rick Owens 1918 – €679

De Rick Owens 1918 is een onorthodoxe statement laars die in middelpunt van de belangstelling staat: het hele bovenwerk is gemaakt van opvallend platina Hair-On leer. De laars is voorzien van parelmoeren veters, met oogjes en haakjes in een mat zilveren afwerking. Beide laarzen zijn voorzien van een oversized, verhoogde tong, zware zijritsen en versierd met opvallende wikkelveters.

\

De prijzen liggen dus wel hoger dan je van Dr. Martens gewend bent. Maar hé, dit zijn natuurlijk niet zomaar Dr. Martens. De laarzen zijn vanaf vandaag te krijgen via de webshop van Dr. Martens.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.