Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 9 okt 2018

‘Drankhangen’ is de nieuwste trend uit Finland en wij zijn fan

Ga er maar even voor zitten. Lekker comfortabel en onderuitgezakt op je bank. Met een wijntje in je hand en je voetjes omhoog onder een dekentje. Got it?! Dit is dus precies de nieuwste trend uit Scandinavië: ‘kalsarikänni’ oftewel ‘drankhangen’.

Drankhangen is hip

Deze nieuwe trend uit Finland is hot en je schijnt er ook nog eens gelukkiger van te worden. Winnen. De term ‘drankhangen’ is overgewaaid uit Finland – duh altijd weer die hippe Noorderburen – en het is eigenlijk heel simpel.

Je gaat onderuitgezakt op de bank zitten met een goed (lees: vol tot de rand) glas alcohol in je hand, je zapt hooguit wat op TV of bingewatched de hele avond je favoriete serie. Heel erg moeilijk kan dit niet zijn.

Gelukkiger als je aan kalsarikänni doet

Dit klinkt misschien heel erg grappig maar ‘kalsarikänni’ schijnt oprecht voor meer geluk in je leven te zorgen. Scandinaviërs scoren elk jaar het hoogste op de wereldwijde geluksindex en dat kan geen toeval zijn als ze daar aan dit soort activiteiten doen.

Een officieel begrip in Finland

Op de overheidspagina van Finland wordt zelfs een definitie van het begrip gegeven: ‘The feeling when you are going to get drunk home alone in your underwear – with no intention of going out.’ Wij zijn om.

Eindelijk een sport die je wel leuk vindt: bankyoga

Vogue NL

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
‘Drankhangen’ is de nieuwste trend uit Finland en wij zijn fan
Sluiten