Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 18 dec 2018

Deze 5 drankspelletjes maken de feestdagen met je vrienden nog leuker

De feestdagen zijn aangebroken en dat betekent veel hangen met je vrienden. Wil je vroeg pieken (ha-ha) dan hebben wij de leukste drankspelletjes voor Kerst op een rijtje gezet voor jou en je squad.

Drankspelletjes voor Kerst

De gezelligste dagen van het jaar zijn weer aangebroken en naast dat je veel familiegelegenheden hebt, zul je je vrienden waarschijnlijk ook vaker zien deze maand.

Hebben jullie een gezellig avondje op de planning staan ergens deze weken? Houd de kerstsfeer er dan lekker in met deze hilarische drankspelletjes speciaal voor Kerst. Speel natuurlijk niet al deze spellen op dezelfde avond want je moet natuurlijk wel met mate drinken. Op deze manier wordt het sowieso een vrolijke Kerst.

1. “All I Want for Christmas Is You”

Ons favoriete kerstnummer ooit is en blijft natuurlijk ‘All I want For Christmas Is You’ van onze grote vriendin Mariah Carey. Dit nummer staat elke avond deze maand sowieso al op repeat, dus waarom doe je er geen grappig drankspel mee?

Een voor een mogen jij en je vrienden een kerstwens in Mariah Carey stijl maken. Een paar voorbeeldjes: “All I want for Christmas is dat _____ ons vertelt met wie ze onder de maretak zou willen zoenen” of “All I want for Christmas is dat _____ de dans uit de ‘Hotline Bling’ video van Drake nadoet en op Facebook post.”

Degene over wie het gaat kan de wens in vervulling laten komen of drinken. Oh ja, om het écht grappig te maken moet iedereen het net als Mariah zingen natuurlijk.

2. “Rockin’ Around The Christmas Tree”

Bij dit spelletje gaan jullie letterlijk rondom de kerstboom dansen (ook als je kerstboom een flesje Heineken is). Één persoon is de DJ/scheidsrechter en zet steeds een ander fantastisch kerstnummer op. Iedereen moet om de boom dansen, maar zodra de muziek wordt gestopt moet je zo stil mogelijk staan.

De scheidsrechter beoordeelt wie niet stil genoeg staat en diegene moet (verrassing) drinken en is af. Ga door tot er nog maar één iemand meedoet.

3. “Christmas Is All Around”

In de klassieker onder de klassiekers op gebied van kerstfilms, ‘Love Actually’, zingt Billy Mack een andere versie van het nummer ‘Love Is All Around’. Voor dit drankspelletje gaan jullie hetzelfde doen want jullie gaan populaire nummers veranderen naar kerstversies.

Het spel begint met iedereen die hun favoriete liedje op een briefje schrijft. Let wel op dat de nummers écht bekend zijn. Gooi alle briefjes in een kom en pak er eentje uit. Vervolgens krijgt iedereen drie minuten de tijd om de songteksten te transformeren naar een kerstversie.

Als de tijd om is, mag iedereen zijn of haar creatie gaan zingen. Samen benoemen jullie iemand tot winnaar en iemand tot verliezer. De verliezer moet uiteraard weer drinken.

4. Inpakken maar

Als je geen moeite hebt met een beetje rommel in je huis dan is dit drankspelletje ook heel leuk. Verdeel de groep in tweeën en benoem weer één persoon tot scheidsrechter. Geef elke groep vervolgens wat inpakpapier, scharen, plakband en wat objecten. Sommige objecten moeten makkelijk in te pakken zijn en andere moeten een wat lastigere vorm hebben.

Elke groep gaat racen om de objecten zo mooi mogelijk in te pakken. De scheidsrechter bepaalt vervolgens welke groep de meeste mooi ingepakte objecten heeft. Het verliezende team moet een shotje nemen.

5. De kerstmuts op tv

Als je dan toch drankspelletjes gaat doen tijdens Kerst, doe het dan goed. Dit spel kost vrijwel geen moeite, maar is wel super grappig. Zet jullie favoriete kerstfilm aan (zoals de comedy ‘Office Christmas Party’) en zet een kerstmuts op de hoek van je tv. Elke keer dat iemand de kerstmuts ‘draagt’ moeten jullie drinken.

Als er één ding zeker is, dan is het wel dat jullie een hilarische avond gaan hebben (en een enorme kater).

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Zo zorg je ervoor dat iedereen de tijd van zijn leven heeft op je kerstfeest

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Buzzfeed

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 5 drankspelletjes maken de feestdagen met je vrienden nog leuker
Sluiten