Anne-Margreet
Anne-Margreet Beauty 4 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Droge hoofdhuid? Dankzij deze tips hoef je daar ‘s winters nooit meer last van te hebben

De symptomen van een droge hoofdhuid worden over het algemeen veroorzaakt door koude temperaturen en droge warmte (denk aan een kachel), twee dingen waar ‘s winters geen ontkomen aan is. Het kwaaltje is te herkennen aan schilfertjes, maar ook jeuk en een ‘trekkerig’ gevoel. Alsof dat nog niet erg genoeg is, ziet je haar er vaak ook futloos uit en breekt het sneller. Als er niets aan gedaan wordt, dan zou je haar er zelfs van uit kunnen vallen. Als je echter het hele jaar door last hebt van een droge hoofdhuid, dan zou het ook roos of eczeem kunnen zijn en kun je het beste je huisarts om raad vragen.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een droge hoofdhuid te genezen. Zowel onder de douche als in je dieet kun je een paar aanpassingen doen om je volle, glanzende lokken terug te krijgen:

Verwijder voordat je je haar wast het restje olie, haarproducten en huidcellen door je hoofdhuid te masseren met een borstel van varkenshaar. Ga vervolgens voor een zelfgemaakt haarmasker om je huid te hydrateren en de natuurlijke vochtbalans vast te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door kokosolie of gelijke delen appelazijn en water op je haar aan te brengen en dit goed in te laten trekken.

Onder de douche is het vooral belangrijk dat je de juiste shampoo gebruikt. Kies voor een detox shampoo of een shampoo met een hydraterende werking. Ook kun je een medicinale of natuurlijke shampoo gebruiken. Tea Tree is bijvoorbeeld een natuurlijk ingrediënt dat olie opbouw tegengaat. Vermijd shampoo’s met Sodium Lauryl Sulphate en Sodium Laureth Sulphate, dit zijn vaak de hoofdingrediënten die je huid zullen uitdrogen.

Na de wasbeurt kun je je hoofdhuid verzorgen met een lotion. Ga voor producten met calendula, Neem blad en brandnetel. Ook verzorging op basis van botanische oliën en bijenwas kan wonderen doen voor je hoofdhuid.

Vetzuren zoals ze in lijnzaad, walnoten en zalm zitten, kunnen helpen om je huid te hydrateren. Probeer ook de inname van koffie en alcohol zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast staat zeewier bekend om zijn hoge iodine gehalte, dat de haargroei stimuleert en de hoofdhuid herstelt. Tenslotte is het belangrijk om zo veel mogelijk water te drinken. Twee liter per dag is voldoende (en bovendien de gemakkelijkste en goedkoopste manier) om een droge anything te bestrijden.

Heb je last van haaruitval? Dit zijn 4 simpele trucjes om je haargroei te stimuleren:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Droge hoofdhuid? Dankzij deze tips hoef je daar ‘s winters nooit meer last van te hebben
Sluiten