Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beauty 29 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Lifesaver: zo kom je van die droge huid op je benen af

Zodra de zon weer schijnt hijsen we maar al te graag een korte broek of rok over onze billen. En terecht, want er is weinig zo lekker als de wind langs je blote benen voelen waaien. Maar nu de benen weer gezien worden, speelt ook die droge beenhuid zich weer in de kijker. Wil je graag wat aan die droge huid op je benen doen? We helpen je graag een handje, want zo zijn we.

Net nu je lekker voorzien bent van je tan verschijnen er schilfertjes op je benen. Damn it. Maar gelukkig is er NSMBL to the rescue: deze tips helpen je in de strijd tegen de droge huid op je benen.

Droge huid op de benen

Maar voordat we beginnen willen we nog wel even kwijt dat je er hoe dan ook uit ziet om op te eten, met of zonder die droge benen van je.

Ook interessant: verdiep je eerst in de oorzaak van de droge huid. Als je weet hoe het komt, kan je daar ook makkelijker naar handelen.

1. Always. Wear. Sunscreen.

Period. Wie geen zonnebrand draagt, zorgt ervoor dat de zon schade aan kan brengen op de huid. Die schade is niet te herstellen met crèmes of oliën (en kan zelfs nog veel ergere gevolgen hebben dan een stel droge benen) en droogt je benen uit.

Dus volg je moeders advies op: smeer voordat je de zon in duikt altijd een laag zonnebrand op (voor je hele lijf heb je ongeveer een shotglas aan lotion nodig). En ga voor een fijne aftersun als je ‘s avonds na een dagje zon je bed weer induikt.

2. Verwijder de dode huidcellen

Los van de zonnebrandtip wil je natuurlijk weten wat je nú aan die droge huid op je benen kan doen. Begin met een het verwijderen van de dode huidcellen die zich op jouw benen hebben genesteld. Let op: doe dit niet te vaak, één keer per week is ruim voldoende.

Zoek hiervoor een voedende, niet te agressieve scrub uit (je huid is immers uitgedroogd en aangetast, dus we willen niet te grof zijn voor je benen).

Scrub voorzichtig je huid op je benen. Gebruik desnoods een washandje als je geen scrub hebt of maak het van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, zoals olijfolie en zout.

3. Niet te lang en te heet douchen

Beperk je douchebeurten. Douche ook niet te heet, niet te lang en maximaal één keer per dag. Voor ónder de douche: gebruik gene agressieve zeep en smeer het ook niet op je benen. Teveel zeepgebruik tast de hoornhuid aan waardoor je huid sneller uitdroogt.

4. Smeren, smeren, smeren

Een mooie huid komt van binnenuit, maar ook van buitenaf kan je wat doen om je huid te helpen. En goed smeren hoort daarbij. Smeer na het douchen (zo’n 3 minuten nadat je uit de douche stapt) je huid in met een crème.

Pas op dat hier geen schadelijke stoffen in zitten, zoals sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol (sommige alcohol-varianten drogen niet uit en mogen trouwens wél in je producten zitten) en parabenen. Laat intrekken en vul desnoods nog even aan met een olie.

Een fijne body butter voor de droge beenhuid is de Deep Comfort Body Butter van Clinique.

Op weg naar glanzende benen

Een droge huid kan ook simpelweg in je genen zitten. Met bovenstaande tips kan je het goed aanpakken, maar als je er niet zo streng op bent voor jezelf kan je huid ook zo weer droog worden.

Good to know: Meestal heeft je huid zo’n 5 tot 7 dagen om weer te herstellen. Verwacht dus niet dat er morgen wonderen zijn verricht als je vanavond een dikke laag crème opsmeert.

Meer over een (droge) huid:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lifesaver: zo kom je van die droge huid op je benen af
Sluiten