Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 8 mei 2020

Help – Deze 4 dromen wijzen erop dat je relatie misschien toch niet zo goed zit

Slapen is onze nummer één hobby. Op sommige dagen maak je een heerlijke nacht en wil je niet wakker worden uit die ene, geweldige droom, op andere momenten zijn je dromen angstaanjagend en word je zwetend wakker. We dromen elke nacht en de meeste dromen onthouden we niet eens. Toch proberen dromen ons vaak wat te vertellen, wat zeggen jouw dromen over je echte leven en vooral, over jouw relatie?

Het blijkt dat je onderbewuste gevoel een grote rol speelt in de dromen die je hebt. Wij zochten uit welke dromen red flags zijn voor je relatie.

Wat zeggen dromen over je relatie?

Het is helemaal niet gek om af en toe aan je relatie te twijfelen. Vooral de onderbewuste gevoelens kunnen soms moeilijk te achterhalen zijn. In dat geval is het een goed idee om naar je dromen te kijken. Die vertellen vaak namelijk meer dan je denkt.

Lauri Quinn Loewenberg, expert in droomanalyses, geeft aan dat dromen veel meer zeggen over ons onderbewustzijn: “Our dreams give us the brutally honest truth about all areas and issues of our lives, especially the relationship area.”

Nu wil je natuurlijk weten welke dromen potentiële waarschuwingen zijn over je relatie. Geen zorgen, we got you.

1. Honden

Wie droomt er niet graag over een lieve puppy? Volgens Lauri zeggen dromen over honden het meeste over je relatie. Het gedrag en de aard van de hond in je droom weerspiegelen vaak hoe het er in je relatie aan toe gaat.

“Whether it’s your actual dog, a dog you used to have, or some dream dog, a dog often represents a relationship in your life where there should be loyalty, companionship, and friendship, as these are the qualities we attribute to dogs.”

Een boze of dreigende hond wijst erop dat de relatie die je hebt niet goed voor je is. Als je je bijvoorbeeld altijd aangevallen voelt in je relatie of het gevoel hebt dat je op eieren moet lopen, is deze droom een goede weerspiegeling van de werkelijkheid. Als de hond ziek of gewond is, geeft het aan dat je relatie wat extra aandacht nodig heeft.

Een gezonde, blije hond wijst dan ook op een gezonde relatie met belangrijke kenwaarden: veiligheid, eerlijkheid en vertrouwen. Een hond in je dromen kan elk soort relatie in je leven weerspiegelen, ook met familie of vrienden.

2. Schepen en boten

Schepen en boten in je dromen hebben ook betrekking op je relatie. Volgens Lauri zeggen deze dromen veel over de emoties die je voelt in je relatie.

“Water in dreams will often represent our emotions and since boats travel on water, and relationships are highly emotional, this is yet another reason to listen to what your boat dreams are telling you.”

Lauri geeft aan dat een zinkend schip wijst op een relatie die ten onder gaat. Dit is vaak een weerspiegeling van veel drama en negativiteit in je relatie. Een oorlogsschip vertelt dan ook dat er teveel ruzie is binnen de relatie. Het is belangrijk om het type schip en de staat ervan te vergelijken met de huidige situatie in je relatie. Als het bijvoorbeeld een oud wrak is dat ten onder gaat, kan dat wijzen op het einde van je relatie.

3. Katten

Niet alleen honden zeggen veel over je onderbewustzijn, ook katten geven je meer informatie dan je denkt. Volgens Lauri staan katten voor de seksuele energie in een relatie en dan voornamelijk de energie van de vrouw.

Als de kat ziek, gewond of dood is betekent dat vaak dat de seksuele energie binnen je relatie ook ten onder is. Een boze of aanvallende kat kan betekenen dat de seks in je relatie je boos maakt of op een bepaalde manier schaadt. Een blije kat betekent natuurlijk dat het op dat gebied helemaal goed zit in jouw relatie.

4. Autorijden

Last but not least, dromen over autorijden hebben een boodschap. Zit je samen met je partner in de auto? Let dan op wie er achter het stuur zit in de droom. Dit zegt vaak wie het voor het zeggen heeft in je relatie. Ook het gedrag van de bestuurder geeft een indicatie over jullie relatie. Het kan erop wijzen dat jouw partner bijvoorbeeld heel dominant is.

Als de remmen van de auto niet werken geeft dit aan dat er iets binnen jullie relatie moet stoppen. Dit wijst vaak op terugkerende gedragspatronen. Een auto die niet start geeft aan dat er geen progressie meer in de relatie zit. In zo’n geval kun je bijvoorbeeld een gesprek met je partner aangaan om er weer een beetje pit in te krijgen.

Kom je in een ongeval terecht? Dit wijst erop dat je relatie ook zal crashen. Vergelijk in zo’n situatie ook altijd hoe de bestuurder reageert, wat de staat van de auto is en in wat voor situatie je verongelukt.

Vertrouw altijd op je gevoel

Heb je een droom met één van bovenstaande onderwerpen gehad? Dan kan het een waarschuwing zijn. Lauri geeft wel aan dat je altijd de aspecten uit je droom met de aspecten uit je relatie moet vergelijken. Dan zul je zien dat je dromen de werkelijkheid weerspiegelen.

Natuurlijk kun je niet blindelings op deze guide vertrouwen en is het altijd belangrijk om je gevoel te volgen. Als je ergens over twijfelt, praat dan gewoon met je partner. Dat lost vaak meer op dan je denkt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Help – Deze 4 dromen wijzen erop dat je relatie misschien toch niet zo goed zit
Sluiten