Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 15 sep 2018

Deze dingen die je vanavond sowieso als je dronken in de kroeg staat

Prachtige avonden zijn het, waarop je lazarus in je favoriete kroeg staat staat te dansen met je vriendinnen. Minder zijn de ochtenden die daarop volgen met intens veel koppijn. Ach, dat is het allemaal waard want je doet de meest hilarische dingen als je dronken bent en dat is ook nog eens heel herkenbaar.

We’ve all been there. Deze 14 dingen herken je allemaal als je weleens (of weleens heel erg vaak) dronken in de kroeg hebt gestaan:

1. Denken dat je sexy bent

Met een paar drankjes achter de kiezen weet jij zeker dat je quasi sexy aan je glas nipt en nét zo goed kan fleeken als Beyoncé.

2. Jouw liedje komt op

Als jouw liedje op komt moet de héle kroeg dat weten. Iedereen opzij, jij moet erbij om de DJ te bedanken voor deze briljante keuze.

3. Poseren voor de camera

De cameraman is jouw beste vriend en je staat maar al te graag voor zijn lens. Poseren als Romee Strijd is echt geen probleem voor jou met een paar drankjes op. Wacht maar tot je morgen de foto’s ziet meid.

4. De remmen zijn los

Het is nog lang geen tijd om naar huis te gaan. Het feestje is pas net begonnen en je hebt het idee dat je lichtelijk aangeschoten bent. Meer niet. Als je het shotjes assortiment van de plaatselijke kroeg eenmaal hebt ontdekt weet jij gewoon echt niet meer van ophouden.

5. Proberen te appen

Je wilt toch even snel reageren op dat appje van je moeder zonder dronken over te komen. Hoe goed je je best ook doet woorden typen zondeer fouten is en dramna.

6. Op de wc

Pas als je op de wc gaat zetten merk je dat je veel te veel hebt gedronken. Je neemt rustig de tijd om naar jezelf te kijken in de spiegel en laat het even bezinken dat je echt helemaal van het padje bent. Toch maar even een selfie maken #goud.

7. Partysmoken

“Nee, ik rook echt nooit”, said no partysmoker ever. Zodra jij een wijntje op hebt en je ruikt een sigaret krijg je cravings in een peuk. Dat wordt sigaretten bietsen bij de echte rokers.

8. Interessant doen

Je komt iemand tegen die overduidelijk nog nuchter is en een heel ingewikkeld verhaal begint te vertellen. Dan maar doen alsof je super geïnteresseerd bent *ene oor in andere oor uit*.

9. Je mond voorbijpraten

Alcohol blijft het meest werkzame eerlijkheidsdrankje dat er bestaat. Opeens vind je het helemaal niet meer zo erg om tegen die leuke man te zeggen dat je hem echt altijd al woest aantrekkelijk hebt gevonden.

10. Eten voor tien personen

Je krijgt ongelofelijk veel honger van zo’n avondje stappen en met een drankje op lijken die calorietjes allemaal niet meer zo van belang te zijn. Bij de eerste de beste kebabzaak bestel je een broodje dürüm met extra veel knoflooksaus. Genieten.

11. Waar is je make-up?!

Niet alleen kom je er op de wc achter dat je echt heel dronken bent. Je bent ervan overtuigd dat je make-up aan het begin van de avond perfect op je gezicht zat. Een paar uur later (lees: een paar wijntjes later) is daar niks meer van te zien.

12. Lopen

Pas na uren kom je erachter dat je echt niet meer recht kunt lopen. Je probeert in een rechte lijn te lopen maar dat blijkt onmogelijk. Je bent al blij dat je überhaupt nog op je benen kunt staan.

13. Even uitrusten

Je hebt alle tijd om lekker uit te rusten voor je je bed in duikt. Het eerste beste stukje stoep dat je ziet voldoet als heerlijke zitplek en je vergeet even hoe vies de stoep eigenlijk is.

14. Nuchter overkomen

Op aandringen van je nuchtere saaie vriendin besluit je toch maar een taxi naar huis te nemen en vooral te doen alsof je nuchter bent. ‘HALLO MENEER DE TAXICHAUFFEUR.’ Geloof ons, hij heeft je haarfijn door.

Dit is waarom je je niets herinnert als je blackout-dronken bent

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze dingen die je vanavond sowieso als je dronken in de kroeg staat
Sluiten