Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Beauty 28 okt 2020

Oh no: volgens experts kan droogshampoo voor dof haar zorgen

Droogshampoo is echt een lifesaver als je in de ochtend geen tijd meer hebt om je haar te wassen. We kunnen niet meer om dit wonderspul heen en het leek tot nu alleen maar voordelen te hebben. Maar wat blijkt.. Droogshampoo is helemaal niet zo goed als we dachten. Het kan volgens experts zorgen voor dof haar.

Hmm, misschien toch iets minder droogshampoo gebruiken in je dagelijkse routine, want dof haar is wel het laatste wat je wilt.

Droogshampoo kan voor dof haar zorgen

Droogshampoo absorbeert zweet, geeft je haar iets meer leven en geeft je haar meer grip zodat je er meer mee kunt doen. Het probleem is alleen dat het spulletje niet geheel gezond is voor je haar én hoofdhuid. Droogshampoo zorgt er namelijk voor dat het verstoppen van de openingen van je haarzakjes. En dat kan weer leiden tot ontstekingen en het eerder uitvallen van je haren.

Daarnaast kan door de kleverigheid van het product zijn dat je niet alles van de droogshampoo weghaalt tijdens het wassen van je haren. Dat laatste kan leiden tot een dof effect van je haar. De kleverigheid die in je haar blijft zitten na een wasbeurt zorgt ervoor dat jouw perfect gezonde haar aangetast wordt. Het kan dus zijn dat je droogshampoo gebruik kan leiden tot dof haar.

Volgens experts

Droogshampoo is van zichzelf opgebouwd zodat je haar er matter uit gaat zien. Dit is perfect als je van vettig haar af wilt. Maar dit spulletje dat ervoor zorgt dat je haar mat wordt zorgt er ook weer voor dat het moeilijker uit je haar te wassen is – zegt expert trichologist en hairstylist Shab Reslan. Én dat is nou juist de reden waarom je haar doffer wordt.

Heb je last van dof haar? Dan zou het best kunnen dat dit komt door je droogshampoo gebruik. Probeer het gebruik af te bouwen of probeer één van deze intens voedende producten voor huid en haar.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh no: volgens experts kan droogshampoo voor dof haar zorgen
Sluiten