Herken je deze signalen? Dan zou je weleens je droombaan gevonden kunnen hebben

Geluksvogels onder ons weten al van jongs af aan wat ze willen worden en hoe hun carrière eruit gaat zien. De anderen daarentegen, blijven lang twijfelen over die uiteindelijke droombaan, zelfs als ze al aan het werk zijn. Maar wie weet heb jij die droombaan al wel. Zo kom je erachter.

4 dingen die erop wijzen dat jij jouw droombaan al gevonden hebt

Wie weet heb jij je droombaan al gevonden. Sterker nog, misschien werk je er al. Herken je de volgende dingen? Dan heb je een heerlijke werkplek te pakken.

1. Je hebt er zin in

Wij snappen dat je niet iedere ochtend staat te springen om naar werk te gaan, maar met tegenzin kom je er niet. Als je met plezier naar je werk gaat en het niet ziet als een vervelend iets, dan heb je het goed voor elkaar. Als je na het weekend of een vakantie zin hebt om weer aan de slag te gaan heb jij jouw droombaan gevonden.

2. Je gaat vol voor je carrière

Wie plezier heeft in zijn of haar werk, voert zijn taken het liefst zo goed mogelijk uit. Je zit er op je plek en bent nog lang niet van plan te gaan, dus zorg jij dat je goed werk aflevert. Omdat je plezier hebt in je werk vind je het niet erg om wat uurtjes extra te werken. Misschien betrap jij jezelf er weleens op dat je in het weekend met werk bezig bent. En niet omdat er deadlines in je nek hijgen, maar omdat je het leuk vindt om met je carrière bezig te zijn.

3. Je bent jezelf

Als jij op je werk bent, dan ben jij 100%  jezelf. Je hebt niet het gevoel dat jij je anders voor doet of dat jouw collega’s totaal niet jouw bloedgroep zijn. Je voelt je op je gemak en vooral erg thuis op de werkvloer, daarom ben je ook niet bang om je mening te geven.

4. Je collega’s zijn meer dan alleen collega’s

Stiekem zijn jouw collega’s ook een beetje vrienden. En dat is maar goed ook, want je ziet je collega’s (waarschijnlijk) het meest van iedereen. Het is ontzettend belangrijk dat er een fijne sfeer op de werkvloer hangt, want met leuke collega’s is zelfs het meest stomme baantje geen straf. Moet jij nog een beetje je draai vinden bij je collega’s? Lees dan dit artikel.

Herken jij – een aantal van – deze punten? Gefeliciteerd, dan zit je lekker op je plek op je werk. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hier moet blijven en niet meer door kunt groeien in je carrière. Je kunt het nog zo leuk hebben op je werk, ontwikkeling is altijd goed. Herken jij jezelf totaal niet in de punten? Dan is het tijd om je spullen te pakken en te vertrekken, lees dit artikel en leer hoe je een fabulous exit maakt. Adios biatchos.

Vacature via Ginny

Reageer op artikel:
Herken je deze signalen? Dan zou je weleens je droombaan gevonden kunnen hebben
Sluiten