Renée
Renée Love & Life 25 okt 2016

Droomcombinatie: we doken samen met Magnum het prachtige Mauritshuis in

Afgelopen donderdagavond was het moment dan eindelijk daar: we werden door Magnum uitgenodigd om geheel exclusief een kijkje te nemen in het Mauritshuis, en daar verleid te worden door de prachtige werken én nieuwe limited edition ijses. Yep, heel veel mooier kan een avond inderdaad niet worden.

Het Mauritshuis in Den Haag werd gedurende één avond speciaal geopend voor een select gezelschap van bloggers, influencers en BN’ers, waarbij de kunst van het genieten centraal stond. Onder leiding van hersenonderzoeker Victor Lamme, bekend van onder andere het boek ‘De Vrije Wil Bestaat Niet’, kregen we een once in a lifetime kans om twee belangrijke werken écht goed te beleven.

De avond opende met een bijzondere tour door het zeventiende-eeuwse museum langs vele meesterwerken en eindigde bij Het Meisje Met De Parel; het meest beroemde stuk uit de collectie. Dit meesterwerk van Vermeer diende op een prachtige manier als inspiratie voor één van de limited edition Magnums, omdat genieten in beide creaties centraal staat.

Prof. Dr. Victor Lamme: “Je wordt verleid door haar blik en het verlangen stroomt van haar lippen. Deze gezichtsuitdrukkingen zijn ongelofelijk besmettelijk en prikkelen ondertussen al je zintuigen. De stof die daarbij vrijkomt heet dopamine, dezelfde stof die ons een gelukkig gevoel geeft wanneer wij seks hebben, samen zijn met vrienden of bijvoorbeeld chocolade eten. Vermeer heeft er dus alles aan gedaan om je brein in je juiste stand te brengen voor de kunst van het genieten.”

We namen één voor één plaats in een sofa, recht voor het toch wel verleidelijke schilderij. Tijdens dit moment werden er geen zintuigen tekort gedaan en genoten we van deze ervaring via live harpmuziek, smaak, geur en visuele details onder begeleiding van Prof. Dr. Lamme.

Magnum heeft dit schilderij weten te vertalen in een heerlijk romig ijsje, met hazelnootsmaak, stukjes hazelnoot, hazelnootsaus en een dikke laag Magnum melkchocolade. Het andere topstuk, Het Puttertje van Fabritius, was de inspiratie voor de tweede limited edition: een Magnum van zacht vanille-ijs met stukjes pistache en donkere chocolade, met daaromheen een krakende laag witte chocolade. De twee ijsjes zijn de meest limited Magnums ooit en daarnaast zijn er voor het eerst hele noten door het roomijs verwerkt.

Emilie Gordenker (Directeur Mauritshuis): “Je zou denken dat een schilderij en een ijsje weinig met elkaar te maken hebben, maar niets is minder waar: meesterwerken, kwaliteit en genieten. Wat is heerlijker dan dat?” Daar zijn wij het volledig mee eens.

Mocht je de ervaring zelf willen proberen, dan heb je tijdens de Haagse Museumnacht van 29 oktober de kans om dit in Virtual Reality te doen. De Magnum Mauritshuis Collection is gewoon verkrijgbaar via ah.nl en bij geselecteerde Albert Heijn-vestigingen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Droomcombinatie: we doken samen met Magnum het prachtige Mauritshuis in
Sluiten