Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Entertainment 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit kan je verwachten van de film Dune: Part Two

De foto’s van de première van de film Dune part two zullen je vast niet ontgaan zijn: hoofdpersonen Zendaya en Timothèe Chalamet gaan regelmatig matching over de rode loper. Maar weet jij waar de film over gaat? Heb je deel 1 al gezien? Wie zit er in de cast? Nee? Maak je geen zorgen, wij hebben alle essentiële informatie voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Deel 2 is vanaf 29 februari te zien in de bios.

Dune

Voor iedereen die deel 1 niet heeft gezien en dus geen idee heeft waar deze film over gaat: we zullen het even kort uitleggen. Dune vertelt het verhaal van Paul Atreides en zijn familie, die hun thuisplaneet Caladan  verlaten voor de mysterieuze woestijnplaneet genaamd ‘Dune’. Ze zijn niet alleen op zoek naar een nieuwe thuis, maar ook naar een unieke drug die op deze planeet te vinden zou zijn – een krachtige drug die zowel levensverlengende, geestverruimende en dodelijke krachten heeft. De reis naar Dune belooft niet alleen een nieuw begin, maar ook confrontatie met de gevaren en verleidingen die deze unieke drug met zich meebrengt.

Dune: Part Two

Wat er precies gaat gebeuren in Dune: Part Two is nog even afwachten. Wat wel zeker is, is dat het verder zal gaan met de reis van Paul Atreides, deze keer vergezeld door Chani en de Vrijmans. Paul is vastbesloten wraak te nemen voor de ondergang van zijn familie. We hopen dat je een beetje lang stil kunt zitten, de film duurt namelijk 165 minuten.

De cast

De cast van Dune: Part Two bevat veel bekende acteurs. De bekendste zetten we voor je onder elkaar en welk personage ze spelen in de film.

Timothèe Chalamet als Paul Atreides
Zendaya als Chani
Josh Brolin als Gurney Halleck
Rebecca Ferguson als Lady Jessica
Austin Butler als Feyd als Rautha Harkonnen
Florence Pugh als Princess Irulan
Stellan Skarsgård als Baron Harkonnen

Wanneer is Dune: Part Two te zien?

De film is vanaf donderdag 29 februari te zien. De film is vanaf donderdag ook te zien bij alle bioscopen in Nederland. Wil jij je geheugen even opfrissen en precies weten waar deel 1 ook alweer over ging, dat kan! Bij Pathè en Kinepolis, bijvoorbeeld, kun je deel 1 tijdelijk opnieuw bekijken. Bij Pathè kun je ook al tickets kopen voor de voorpremière. We hopen dat je een beetje lang stil kunt zitten, de film duurt namelijk 165 minuten.

Behind the scenes

Goed nieuws: seizoen 3 van ‘Young Royals’ komt eraan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.