Renée
Renée Beauty 24 jul 2018

NSMBL test: welke dure mascara is écht het geld waard?

Je hebt counters in warenhuizen zoals de Bijenkorf die je bij voorbaat al overslaat. Waarom? Vanwege het prijskaartje dat aan die prachtige make-up producten hangt. Daarom vindt NSMBL het tijd om de proef op de som te nemen. Want hoe goed zijn dure mascara’s eigenlijk en welke zijn absolute aanraders?

Dure mascara’s

Grote kans dat ook jij nieuwsgierig bent naar mooie merken zoals Lancôme en Estée Lauder. Je weet wel, merken die dure mascara’s – lees: een mascara die je zo 20 of 30 euro kost – verkopen die je de allermooiste wimpers beloven. NSMBL ontving de producten op de redactie deurmat. Klaar voor de test?

Hoe komen de mascara’s uit de test?

Wij probeerden de volgende mascara’s en alvast een kleine tip: online vind je deze beauty’s vaak voor minder geld bij de parfumerieën.

MAC In Extreme Dimension 3D Black Lash

Door: Malu
Belofte: De mascara heeft een speciaal borsteltje dat meer mascara vasthoudt en daarmee je wimpers accentueert, scheidt en definieert.
Prijs: €24
Het resultaat: Top mascara! Alleen heb ik heb het gevoel dat ie ‘ff moest inkomen’. De eerste drie dagen vond ik hem juist erg dik en klonterig. Nu scheidt hij inderdaad de wimpers goed en geeft veel lengte! Meestal moet ik 100 lagen aanbrengen voor een beetje lengte en volume, maar bij deze ben ik zo klaar. Toch mis ik een beetje ‘dikte’ en volume. Maar ach, je kan niet alles hebben in het leven.

dure mascara's test
dure mascara's test
dure mascara's test

Lancôme Monsieur Big Mascara

Door: Alex
Belofte: Lancôme belooft dat deze mascara je een instant valse wimper-effect geeft zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.
Prijs: €33,80
Het resultaat: Ik gebruik nooit veel mascara, en merk dat een laagje van deze mascara voor mij al genoeg dekking biedt. Mijn wimpers worden goed gesepareerd, maar krijgen daarnaast ook volume. Daar komt bij dat de mascara je wimpers niet zwaar maakt, waardoor ze nog steeds gewoon voelen als wimpers. Ik denk dat dit een goede mascara is voor wie op zoek is naar veel volume, zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Ik zou hem zeker aanraden.

dure mascara's test
dure mascara's test
dure mascara's test

Estée Lauder Pure Envy Lash Multi Effects

Door: Tessa
Belofte: De ‘evenwichtige’ formule kun je makkelijk laag voor laag aanbrengen met uiterst volumineuze en super lange wimpers als resultaat.
Prijs: €32,65
Het resultaat: Na een week deze mascara te hebben gebruikt, vind ik het geen winnaar. Bij het aanbrengen van de mascara voelt het een beetje alsof het product op is. Dit komt omdat ik redelijk wat lagen aan moest brengen voordat ik het gewenste resultaat kreeg. Voor de meiden die houden van een natuurlijke look is het wel een heel goede optie. Het maakt je wimpers lang! Maar als je ook van veel volume houdt kan je beter voor een andere mascara kiezen. Persoonlijk vind ik deze mascara niet per se beter dan goedkopere varianten die ik heb gehad.

dure mascara's test
dure mascara's test
dure mascara's test

Yves Saint Laurent Mascara Volume Effect Faux Cils The Curler

Door: Yasmine
Belofte: Deze mascara krult je wimpers voor waanzinnig volume, kamt je wimpers waardoor ze gelift worden en geeft een langdurig gekruld effect.
Prijs: €35,71
Het resultaat: Ik heb deze mascara een week gebruikt met de bijbehorende primer en dat is natuurlijk wel een extra stap waar je zin in moet hebben. Toegegeven, zelf heb ik dat niet altijd. De mascara blijft wel de hele dag goed zitten, dus dat is top. Ook een pluspunt: je hoeft niet veel laagjes aan te brengen als je van een Bambi-ogen effect houdt. En ja, ik ben zo iemand die van een dramatische blik houdt. De verpakking is ook beeldig en laten we eerlijk zijn, dat maakt het toch wat minder erg om ruim 35 euro uit te geven aan een mascara.

dure mascara's test
dure mascara's test
dure mascara's test

Lancôme Hypnose Mascara

Door: Renée
Belofte: Het is de meest veelzijdige mascara van Lancôme die ook nog eens tot zes keer meer volume geeft zonder je wimpers te verzwaren.
Prijs: €34,63
Het resultaat: Ik heb de mascara nu een week gebruikt en ik ben zeker te spreken. Het is niet de allerbeste mascara die ik ooit heb gebruikt, maar het maakt mijn wimpers wél ultralang. Als je daarvan houdt is dit een goede mascara voor jou. Wat volume betreft maakt de Lancôme Hypnose voor mij de verwachtingen niet waar, maar het resultaat is natuurlijk bij iedereen anders.

dure mascara's test
dure mascara's test
dure mascara's test

NSMBL test: de beste betaalbare mascara’s van 2018

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL test: welke dure mascara is écht het geld waard?
Sluiten