Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Creative 15 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Goed nieuws – er komt een Dutch Sustainable Fashion Week en dit is alles wat je wilt weten

We houden van mode. We houden alleen nog meer van duurzame mode, want hoe fijn is het als je zonder schuldgevoel kan genieten van nieuwe kleding? Dat vonden de bedenkers van Dutch Sustainable Fashion Week ook en daarom vind dit evenement plaats van vier tot en met dertien oktober 2019. Count us in.

Dutch Sustainable Fashion Week

We hebben een aantal heel goede en duurzame ontwerpers van eigen bodem – denk aan Ronald van der Kemp en Duran Lantink. Gelukkig krijgen dit soort designers steeds meer aandacht van de media en is duurzaamheid een topic waar zelfs de grootste modebedrijven niet meer omheen kunnen. Hierom vindt nu voor alweer de zesde keer op een rij de Dutch Sustainable Fashion Week plaats.

De toekomst van mode

Tijdens deze editie ligt de focus op de toekomst van mode. DSFW biedt jonge ontwerpers, innovatie initiatieven en andere jonge talenten een podium om hun kennis over duurzame mode te verspreiden. Denk aan fashion shows, presentaties en inspirerende talks.

Dutch Sustainable Fashion Week
Sharita Karsten
Credits: Laura den Breejen, Eve Dijkema, en Scott van Kampen Wieling

Duurzame designers

Tijdens DSFW tonen een aantal designers hun duurzame collectie. Dit kan zijn door het (her)gebruik van technisch hoogstaande stoffen, vintage items of door duurzame relaties met fabrikanten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste shows.

3 oktober: FASHTAINABLE – Tommy Driessen x DSFW

Tommy Driessen werkt al jaren als stylist van verschillende bekende Nederlanders. Dit jaar slaat hij de handen ineen met Dutch Sustainable Fashion Week en ontwierp hij een collectie speciaal voor dit evenement. In de loop van de jaren verzamelde Tommy verschillende (vintage) items en stoffen, waar hij een collectie uit heeft gecreëerd. Deze showt hij op de vooravond van DSFW.

Dutch Sustainable Fashion Week
Weiyu Hung atelier
Credits: Laura den Breejen, Eve Dijkema, en Scott van Kampen Wieling

4 oktober: Future Fashion Show – Weiyu Hung, Tim Dekkers, Sharita Karsten

Op dierendag showen drie opkomende modeontwerpers hun collecties. Ze presenteren alternatieven voor dierlijke producten en laten zien hoe we de huidige fast fashion industrie kunnen omzeilen.

7 oktober: Business day DSFW x CIRCL

Op het gebied van duurzaamheid valt nog veel te winnen, zeker in de mode- en textielindustrie. Tijdens de Business Day worden professionals uit de mode-industrie geïnformeerd en geïnspireerd om de beste keuzes te maken voor hun merk en voor het milieu.

10 oktober: Mode op de bon – Verzetsmuseum

We staan er niet vaak bij stil, maar ooit was mode alleen te koop op de bon. Iets wat we ons nu niet meer kunnen voorstellen. Tijdens de oorlog was er een groot tekort aan textiel, waardoor mensen alleen nog kleding konden krijgen op de bon. De expositie in het Verzetsmuseum in Amsterdam laat zien hoe het modebeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog hierdoor veranderde.

Ook speelt de tentoonstelling in op nieuwe mode van duurzame ontwerpers, die materiaal hergebruiken. Niet omdat er een tekort is, maar omdat we (eindelijk) inzien dat we niet eindeloos kunnen blijven produceren. Zo zijn er onder meer ontwerpen van Ronald van der Kemp, Viktor & Rolf en Lisa Konno.

Dutch Sustainable Fashion Week vindt plaats in Amsterdam. Precieze locaties en tijden volgen later.

Dit vind je ook interessant: De eerste ontwerpers van Amsterdam Fashion Week zijn bekend

SimplyPR

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Goed nieuws – er komt een Dutch Sustainable Fashion Week en dit is alles wat je wilt weten
Sluiten