Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 22 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Earth Day 2021: vier de aarde met deze duurzame modemerken en producten

Vandaag is het donderdag 22 april en vieren we voor de 51ste keer Earth Day. Earth Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij we de aarde in het zonlicht zetten. Het is namelijk vandaag de dag nóg belangrijker dat we duurzaam winkelen en consumeren, om zo de aarde beter te behandelen. En ook duurzame mode kan heel mooi zijn, daarom zetten wij de beste merken en producten op een rij.

Genoeg duurzame merken die hun items op ethische wijze produceren.

1. Allbirds

Het Amerikaanse merk Allbirds kondigde vorige maand aan 2 miljoen dollar te gaan investeren in het creëren van een 100% plantaardig en duurzaam alternatief voor leer. Daarnaast zetten ze zich in voor regenerative agriculture.

2. The North Face

The North Face staat voor ontdekking en daarom draagt het merk zijn steentje bij om de impact op de planeet te limiteren. Meer dan de helft van de ecologische voetafdruk van The North Face is het gevolg van zijn productieactiviteiten. Daarom wil het merk de grootste positieve impact maken op het milieu door te focussen op de manier waarop producten gemaakt worden. The North Face maakt gebruik van gerecycled, hernieuwbaar en regeneratief materiaal om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In 2025 maakt het merk alle hoofdmaterialen voor honderd procent uit gerecycled, hernieuwd en regeneratief materiaal.

3. Kuyichi

Sinds de start van het merk Kuyichi maakt het zich hard voor een eerlijke mode-industrie. Het Nederlandse merk bracht in 2004 de eerste organic jeans ter wereld uit en staat vooraan als het gaat om duurzaamheid. Op Earth Day wordt er 20% van de omzet gedoneerd aan het goede doel Guerrilla Gardeners.

4. Scotch & Soda

De milieuvriendelijke Born to Love capsule-collectie van Scotch & Soda wordt tijdens verschillende culturele momenten in het jaar uitgebreid. Al deze specifieke momenten staan in connectie met de merkwaarden van Scotch & Soda, zoals liefde, vreugde, zelfexpressie en het behoud van het milieu. Voor Earth Day bestaat de Born to Love-aanvulling uit exclusieve espressokopjes, gemaakt van kunsthars bedekt met gerecyclede haverschillen.

5. SLEEPERS

Slippermerk Sleepers uit Noorwegen produceert de eerste duurzame slippers. Volledig gemaakt van planten in plaats van plastic, ons eerste paar is al besteld zodat we er komende zomer stylish en duurzaam bij lopen.

6. Vagabond

Het Zweedse merk Vagabond produceert fashionable schoenen en tassen op duurzame wijze. Zo hebben ze een brede collectie aan de mooiste zwarte laarzen, die allemaal een eigen twist hebben. De items worden gemaakt met gerecyclede materialen en zijn allemaal handgemaakt. We zeiden al dat duurzaam niet saai hoeft te zijn.

7. Veja

Grote kans dat je al vaker een paar sneakers van Veja op straat hebt gezien. Misschien heb je ze zelfs al in je kast staan. De sneakers worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen en biologisch katoen. Ze lopen heerlijk, Meghan Markle is al fan en ze zijn ook nog eens heel stijlvol.

8. Zalando

Als modeplatform zet Zalando verschillende stappen om zich te verduurzamen en ethische keuzes te maken. Ze willen een modeplatform zijn met een netto positieve impact op de mens en de planeet. Zo biedt Zalando een grote selectie aan duurzame merken en stukken aan, hebben ze een brede collectie aan duurzame beautymerken en verkopen ze ook Pre-Owned kledingstukken op hun platform. Mode-items worden gemarkeerd met de duurzaamheidsvlag als ze aan één of meer van de duurzaamheidscriteria voldoen. Deze omvatten sociale standaarden, milieustandaarden en standaarden voor dierenwelzijn.

9. Baum und Pferdgarten

Het Deense Baum und Pferdgarten zet zich in voor de verduurzaming van de mode-industrie. De visie is om prachtige stukken te leveren, rekening houdend met zowel onze planeet als haar mensen. Het merk concentreert zich op betrouwbaarheid, eerlijkheid en trends die verder gaan dan volgend seizoen. Voor Earth Day ontwierp het merk speciale items met UND EARTH erop gedrukt, voor elk verkocht item gaat er €4 naar Green Transition Denmark, dat deel uitmaakt van Clean Air Europe.

10. Aveda

Aveda zet zich ook dit jaar weer in tijdens Earth Day en heeft als missie om samen met haar partner Charity: Water meer dan 2 miljoen euro in te zamelen om schoon water te verstrekken aan mensen in nood in India, Nepal, Madagaskar en Ethiopië. Om dit doel te behalen komen ze met een limited edition Shampoo Bar: Shampure Nuturing Shampoo Bar. Aveda is 100% veganistisch en zet zich in om voor de wereld te zorgen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.